Dünya

Gazeteci Maria Ressa yine gözaltına alındı

Rappler genel yayın yönetmeni daha sonra kefaletle serbest bırakıldı

29 Mart 2019 13:47

T24 Dış haberler

Filipinler'in önde gelen gazetecilerinden Maria Ressa tekrar gözaltına alındı. Ressa, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'yi en sert biçimde eleştiren gazetecilerden biri olarak tanınıyor. Gazeteci daha sonra kefaletle serbest bırakıldı.

Rappler haber portalının CEO'su ve genel yayın yönetmeni olan Ressa, San Francisco'dan ülkesine dönen uçaktan indikten kısa süre sonra havalimanında gözaltına alındı. Ressa, "Kukla karşıtı yasayı" ihlal ettiği gerekçesiyle polis merkezine götürüldü. Ressa Şubat ayında da "internet üzerinden hakaret" gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı. CNN International'da yer alan habere göre Ressa kendine yöneltilen suçlamalar sebebiyle yakın zamanda 7 defa kefalet ödemek zorunda kaldı.

İnsan hakları örgütleri Ressa'nın Rappler'ı "susturmak ve korkutmak" için otoriteler tarafından hedef alındığını ifade ediyor.

Bu hafta 5 eski ve hâlâ görevde olan Rappler yönetim kurulu üyesi daha gözaltına alınmıştı. San Francisco'dan dönmeden önce CNN'e konuşan Ressa, "Avukatlarım ülkeme döndüğümde gözaltına alınmamı bekliyor" dedi.

Ressa, 2018 senesinde TIME dergisi tarafından "Yılın İnsanları"ndan biri olarak seçilmişti.