Gündem

Gazeteci İsminaz Temel ve Havva Cuştan'ın yargılandığı dava 26 Kasım'a ertelendi

Mahkeme, sanıkların yurt dışına çıkış yasaklarının devamına karar verdi

03 Eylül 2019 14:39

ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabir Havva Cuştan'ın da araların bulunduğu 23 kişinin, "örgüt üyeliği" ve "propoganda" suçlamalarıyla yargılandığı davanın 6. duruşması bugün İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeye sunulan uzman mütalaasında gizli tanıklığın, adil yargılamaya etki ettiği kaydedildi. Mahkeme sanıklara uygulanan yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vererek davayı 26 Kasım'a erteledi.

Duruşmada Temel'in avukatı Ömer Çakırgöz, Temel hakkında, Article 19 tarafından hazırlanan uzman mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada gizli tanık kurumunun adli yargılamaya etki ettiği belirtilirken, habercilik faaliyeti sebebiyle yargılama yapılması ifade özgürlüğünü ihlal ettiği kaydedildi.

Avukat Çakıröz, mütalaada, savcılığın; kişinin eylem ve cenazelere, gazeteci olarak katılmadığına dönük hiçbir delil sunmadığına dikkatin çekildiğini belirtti. Çakıröz, mütalaa çerçevesinde beraat ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Ara kararını veren mahkeme, gizli tanıkların hazır edilmesi için mütalaa yazılmasına ve yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vererek davayı 26 Kasım saat 10.15'e erteledi.