Gündem

Gazeteci İsmail Saymaz'dan Sağlık Bakanı Koca'ya: Şeriatla yönetilen Suudi Arabistan’da bile teravih 10 rekata indirildi

30 Mart 2021 18:19

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Ramazan’da teravihler kapalı olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek önlemler alınarak kılmaya devam edilecek." açıklamasına yanıt veren gazeteci İsmail Saymaz, "Şeriatla yönetilen Suudi Arabistan’da bile teravih 10 rekata indirildi" dedi.

TIKLAYIN: Sağlık Bakanı Koca'ndan tepki çeken AKP kongrelerine ilişkin açıklama: Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok

Dün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan artan vaka sayıları nedeniyle yeni Koronavirüs önlemlerini açıklamış; Ramazan ayı için kafe ve restoranların kapatılacağını, sadece paket servis ve gel al uygulamasının devam edeceğini duyurmuştu. 

Bugün ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan'da teravih namazlarına herhangi bir kısıtlama gelmeyeceğini ifade etti. Koca'nın açıklamalarına tepki geldi. 

Gazeteci İsmail Saymaz ise Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"Şeriatla yönetilen Suudi Arabistan’da bile teravih 10 rekata indirildi ve ibadet dışında camide vakit geçirmek yasaklandı."