Gündem

Gazeteci İsmail Saymaz beraat etti

17 Mart 2023 16:10

T24 Ankara

Gazeteci İsmail Saymaz, savcı İlker Vural’ın Kayseri’de hastane basmasını haberleştirdiği gerekçesiyle, “kişisel verileri ele geçirmek ve yaymak” iddiasıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Savcı İlker Vural’ın Kayseri’de hastane basmasını haberleştirdiği gerekçesiyle, Saymaz hakkında, “kişisel verileri ele geçirmek ve yaymak” iddiasıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Davanın Niğde 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, Saymaz’ın yazdığı yazıda, şikayetçi Vural ve eşinin kişisel veri niteliğinde olan tüp bebek tedavisi gördüklerine dair özel sağlık durumlarını, isim ve soy isim belirterek, umuma açık hale getirdiği ve bu şekilde "sağlık durumlarının geniş kitlelere yayılmasına sebebiyet verdiğini” öne sürerek, cezalandırılmasını istedi.

Vural ailesinin avukatı da Saymaz’ın cezalandırılmasını talep etti.

Daha sonra kararını açıklayan Mahkeme Hâkimi, Saymaz’ın beraatına hükmetti. Savcı Vural’ın avukatı ise mahkemenin bu kararına itiraz ederek, dosyayı İstinaf mahkemesine taşıdı.