Yaşam

Gazeteci İdris Yılmaz hakkında tahliye kararı

İdris Yılmaz, 22 Ocak 2018'den bu yana tutuklu bulunuyordu

25 Ekim 2019 20:39

Yargı Reformu Paketi'nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, istinaf mahkemelerinde 5 yılın altında aldıkları cezası kesinleşenlere temyiz başvurusu, halen cezaevinde cezaları infaz edilenlere de tahliye yolu açıldı. Bu kapsamda Van Erciş’te 22 Ocak 2018 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Gazeteci İdris Yılmaz hakkında tahliye kararı verildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Van’ın Erciş ilçesinde 21 Ocak 2018 tarihinde evine yapılan baskında gözaltına alınan Gazeteci İdris Yılmaz, ertesi gün çıkarıldığı mahkemede, "terör örgütü propagandası” iddiasıyla tutuklanarak Erciş A Tipi Cezaevine gönderilmişti. Ardından Van Yüksek Güvenlik Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Yılmaz, hakkında bir dosyadan da “terör örgütü propagandası” iddiasıyla 1 yıl 3 ay verilmişti ve verilen cezadan beraat etmişti. Başka bir dosyadan ise yaptığı haberlerden dolayı "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla yargılanan Yılmaz’a 6 yıl, 3 ay hapis cezası verilmişti.

Yılmaz’ın avukatı tarafından Erciş 1’inci Adliye Mahkemesine yapılan itiraz başvurusunun ardından tahliye kararı verildi.

Yılmaz’ın tahliye edilmesi bekleniyor.