Gündem

Gazeteci Erdoğan Sevgin hayatını kaybetti

01 Kasım 2019 12:53

83 yaşındaki gazeteci Erdoğan Sevgin, hayata gözlerini yumdu. 

 

Yıllarca magazin basınında görev yapan ve uzun süre televizyon programlarına yönelik ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapan gazeteci Erdoğan Sevgin, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölüm haberini Sevgin’in oğlu Sezai Sevgin paylaştı. Sevgin, sosyal medya sayfasından son gününe kadar yazılarına devam ediyordu. En son ise daha fazla yaşamak istemediğini belirten bir yazı kaleme almıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Erdoğan Sevgin'in ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Erdoğan Sevgin’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Erdoğan Sevgin’in cenazesi 2 Kasım 2019 Cumartesi günü öğle namazının ardından Levent Afet Yolal Camisi’nden alınarak Küçükyalı Mezarlığı’nda toprağa verilecek

Erdoğan Sevgin kimdir?

1936 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Akşam Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne devam ederken çalışma hayatına atıldı. Türkiye Yayınevi’nin çıkardığı Hafta, Çocuk Haftası dergilerinde sayfa sekreteri, editör olarak çalıştı. Hayat, Ses, Yıllar Boyu Tarih dergilerinde, Hayat ve Aile Ansiklopedisi’nde sayfa sekreterliği, muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü yaptı. 1972 yılında Hürriyet Gazetesi’ne geçerek sayfa sekreterliği olarak çalıştı. 10 yıl boyunca gazetenin günlük ve haftalık eklerini hazırladı. Türkiye’nin ilk Kadın Gazetesi sloganı ile Hürriyet Kelebek Eki’ni çıkardı. 1975 yılında Türkiye’nin ilk televizyon dergilerinden olan ‘TV’de 7 Gün’’ ‘ü çıkardı. ‘Tele-Kritik’ başlığı altında televizyon eleştirmenliğine başladı. Hürriyet Dergi grubunda Genel Yayın Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. Milliyet Dergi Grubu’nda haftalık ‘Yelpaze Dergisi’’ni yayınladı. Sabah ve Günaydın gazetelerinde mesleğini sürdürdü. Yazılı basından görsel basına geçti. ATV’de 14 yıl boyunca ‘‘Harika Pazar’’ adlı magazin programını hazırladı. Evli ve iki çocuk sahibi olan Sevgin, Basın Şeref Kartı taşıyordu. TGC 2009 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibiydi.