Gündem

Gazeteci çiftten darp iddiası: Önce "naş..naş.." diyerek kovdular, sonra saldırdılar

01 Ağustos 2024 15:47

Nursena Kurtoğlu/ T24 Ankara

Erzurum’da yayımlanan yerel Pusula gazetesi yöneticileri Sevda Güneş İncesu ve eşi Cihat İncesu, Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) binasında görevlilerce dövüldükleri iddiasıyla polise başvurdu. KUDAKA personeli olan Cihat Çiftçi ve Muhammed Fırat Bulut’tan şikayetçi olan İncesu çifti; ifadelerinde, olayı “bizi önce ‘naş naş’ diyerek kovdular, sonra da saldırdılar” diyerek anlattı. 

"Siz nasıl insanlarsınız burası nasıl devlet dairesi"

T24’ün edindiği bilgiye göre Erzurum yerel medyasının önde gelen gazetelerinden Pusula gazetesinin genel yayın direktörü Sevda Güneş İncesu, Erzurum Valiliği bünyesinde faaliyet yürüten KUDAKA hakkında kaleme aldığı bir köşe yazısı çerçevesinde bilgi verilmek amacıyla kuruma davet edildi.
KUDAKA’nın kurum avukatı tarafından dün davet edilen İncesu, aynı zamanda gazetenin haber müdürlüğünü yürüten eşi Cihat İncesu ile Ajans’ın binasına gitti. İddiaya göre; İncesu, beraberinde eşi ile KUDAKA’nın proje koordinatörü Cihat Çiftçi’yle gazetede yayımlanan yazı konusunda görüşme yaparken, odaya ajans görevlisi Muhammed Fırat Bulut girdi.


Üçlü görüşme devam ederken; Bulut, gazeteci çifte “yazılanların yalan olduğunu” iddia ederek sözlü sataşmada bulundu. İncesu çifti, Bulut’un sözlerini, “yalan olduğunu düşünüyorsanız mahkemeye başvurun o zaman” şeklinde yanıtladı.

İddiaya göre, Bulut gazeteci İncesu çiftine, “naş… naş…” dedi ve odadan kovdu. İncesu çifti “bu tavır karşısında konuşmaya gerek yok” yanıtını verdi. Yanıt sonrasında KUDAKA görevlileri Çiftçi ve Bulut, bu kez İncesu çiftine yönelik “yalancı ve iftiracısınız” tepkisini gösterdi.

Sözlü tepki arbedeye dönüştü. İddiya göre, Çiftçi ve Bulut’un saldırısı sırasında eşini korumaya çalışan Cihat İncesu ile Bulut arasından yumruklu arbede yaşandı.

Arbede anında sol gözüne yumruk yiyen ve gömleği yırtılan Cihat İncesu “Siz nasıl insanlarsınız, burası nasıl devlet dairesi” diyerek sert tepki gösterdi. İncesu çifti, KUDAKA binasından çıktıktan sonra polise giderek Çiftçi ve Bulut’tan şikayetçi oldu.

Gazeteci çift, olayın hemen ardından öğleden sonra Gürcükapı Şehit Abdülkadir Güngör Polis Merkezi Amirliği’ne giderek, kendilerine fiziki müdahalede bulundukları iddiasıyla KUDAKA personelinden şikayetçi olup ifade verdi.

Vali Çiftçi: Soruşturma başlattık

Olayın ardından gelişmeyi haber alan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve dayak iddiasına konu olan personel hakkında soruşturma başlattı.


Ayrıca AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, “Bir kamu kurumunda böylesi bir olayın yaşanması bizi derinden üzmüştür. Yaşananlar kabul edilecek gibi değildir. Gereği yapılacaktır” açıklamasını yaptı.
Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, yaşananlarla ilgili “Bu bir akıl tutulması, devletin memuru, bir gazeteciye hem de resmi kurumda nasıl saldırabilir? Sorumluların hesap vermesi gerekir” tepkisini gösterdi.