Medya

Gazeteci Canan Coşkun'un avukatı: Cezayı gazetenin ödemesi gerekiyordu

"Tebligat teslim alınmadığı için ceza infaz aşamasına gelmiş"

11 Mayıs 2019 20:30

Gözaltına alındıktan sonra bugün öğle saatlerinde serbest bırakılan Canan Çoşkun'un avukatı Abbas Yalçın, Çoşkun'a yapılan tebligatın gazeteye gittiğini ama gazete tarafından alınmadığı için dün gecenin yaşandığını söyledi.

"Hâkim ve savcılara indirimli konut" başlıklı haberinden dolayı İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği 12 bin 600 TL adli para cezası ödemediği gerekçesiyle dün gece gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi eski muhabiri Canan Coşkun'un bugün serbest bırakıldı.

Çoşkun'un avukatı Abbas Yalçın, 2015'te yapılan bu haber için müvekkilinin cezasının istinaf mahkemesine taşındığını ve cezanın orada kesinleştiğini söyledi.

Cezayı ödemek için mahkemeden gelecek tebligatı beklediklerini dile getiren Yalçın, "Para cezasını öedeyebilmemiz için tebligatın gelmesi lazım, Normalde tek seferde ödemeyecektik. 20 eşit takside bölmüşlerdi. Tebligat önce Cumhuriyet'e gitmiş ama 'Canan Coşkun artık burada çalışmıyor' denilerek teslim alınmamış." ifadelerini kullandı.

"Tebligat teslim alınmadığı için ceza infaz aşamasına gelmiş"

"Daha sonra tebligat Canan'ın evine gitmiş ama mesai saatlerinde Canan evde olmadığı için teslim edilememiş ve muhtarlığa teslim edilmiş. Canan'ın tebligattan haberi olmamış. O yüzden ceza infaz aşamasına gelmiş.

Biz söz konusu cezayı ödedik ve dosya kapandı artık. Ama şunu söylemek isterim ki, biz gazetedeyken böyle bir uygulama yapmıyorduk. En azından gelen tebligatları alıyorduk.

Sonuçta gazetenin ödemesi gereken bir ceza bu. Tebligat gazete tarafından alınsaydı ya da bu şekilde olmasaydı dün gece yaşanmayacaktı ve cezanın hepsini tek seferde ödemek zorunda kalmayacaktık"