Dünya

Gazeteci Blitzer, Trump'a 2008'deki sözlerini hatırlattı: Pelosi'yi çok severim, Bush bence azledilmeliydi

19 Aralık 2019 10:45

T24 Dış haberler

ABD'li gazeteci Wolf Blitzer, Donald Trump ile ABD Başkanı olmadan önce yaptığı bir röportajda Trump'ın "(Nancy) Pelosi'yi severim ama Bush'u azletmeye çalışmaması beni şaşırttı" dediğini hatırlattı.

CNN programcısı Blitzer'in Trump ile 2008'de yaptığı röportajdan paylaştığı kesitte ABD liderinin, bugünlerde ağır bir şekilde eleştirdiği Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi hakkında, "Onunla ilk göreve geldiğinde tanıştım, çok etkileyici birisi. Onu çok beğeniyorum" dediği duyuluyor.

Trump, aynı röportajda Pelosi'nin 43. ABD Başkanı George W. Bush'u azletmek için "daha fazlasını yapmadığına şaşırdığını" söylüyor ve "Bence Bush'un itham edilmesi iyi olurdu" ifadelerini kullanıyor. 

Dönemin en zengin iş insanlarından Trump'ın Biltzer'e, "Bush bizi yalanlarla savaşa soktu. Bill Clinton'ın önemsiz bir sebepten başı ne kadar belaya girdi" dediği de duyuluyor.

ABD Temsilciler Meclisi'nde dün yapılan oylamada Trump'a yöneltilen iki suçlama da kabul edildi ve yargı sürecinin başlatılması için dosyalar Senato'ya iletildi.

Trump, 2018 ara seçimlerinden sonra tekrar Temsilciler Meclisi Başkanı olan Pelosi'ye karşı son yıllarda sert ifadeler kullandı. Trump ayrıca dün Pelosi'ye yazdığı mektupta azil sürecini bir "darbe" olarak nitelendirdi.