Gündem

"Kara para aklamam varsa beni Taksim'e koyun" demişti: Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra hakkında da soruşturma başlatıldı

01 Aralık 2023 20:18

Gazeteci Murat Ağırel, güzellik merkezi sahibi Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra hakkında soruşturma başlatıldığını yazdı.

Ağırel, X hesabından yaptığı paylaşımda, soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığını duyurdu. 

MASAK, Ciğerci ve Çıra hakkında "kara para aklama" iddialarına ilişkin inceleme başlatmıştı. "Selin Beauty" isimli güzellik merkezleri bulunan Ciğerci, MASAK'ın  inceleme başlatmasının ardından, "Kara para aklama olayım varsa beni Taksim Meydanı'na koyun, kendimi orada asarım" demişti. 

"Kara para aklama" suçlamasından tutuklanan Dilan Polat'ın 2019 yılında paylaştığı ve "şampiyonlar ligi" olarak isimlendirdiği fotoğrafta bulunan Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Tolunay Topal, Yasemin Yiğit, Tuğba Demir ve Yavuz Selim Korkut'un da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tüm mal varlığına el konuldu. Fenomenler hakkında ayrıca yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti.

Yine sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi olan Tayyar Taylan Öz ile eşi Özlem Öz'ün de hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu.

Öz çifti hakkında da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 24 Kasım tarihinde soruşturma başlatılmıştı.