Kültür-Sanat

Gaye Su Akyol, sevenleriyle sohbette buluşuyor

Etkinlik, 10 Nisan'da [mecra]'da...

04 Nisan 2019 09:47

Farklı türleri harmanlayan müziği ve eğlenceli şarkı sözleriyle hayatımıza giren Gaye Su Akyol, [mecra]'nın her ay düzenlediği Misafir Odası etkinliğinin nisan konuğu. 

Gaye Su Akyol, 10 Nisan Çarşamba akşamı Saygıdeğer Eşim radyo programından şakalarının aşinası olduğumuz Deniz Özturhan ve yaptığı işler ile medyanın birçok alanında adından sıkça söz ettiren Kaan Sezyum'un sorularını yanıtlayacak. 

Müzisyenler Ali Güçlü Şimşek ve Görkem Karabudak'ın da Akyol'a eşlik edeceği Misafir Odası'nda sanatçı, sevilen birkaç şarkısını da seslendirecek.



Gaye Su Akyol hakkında

Gaye Su Akyol, ilk uluslararası albümü “Hologram İmparatorluğu” (2016) ile Türkiye'nin en çok saygı uyandıran genç seslerinden ve en heyecan verici sonik mucitlerinden biri oldu. Şarkıcı-söz yazarı, yapımcı ve işitsel / görsel kavramsalcı olarak yaptığı çalışmalar, hikaye edilmiş geçmişin, geçmişle iç içe yürüyen şimdinin ve yazılmamış geleceğin izini sürüyor.

Çok kültürlü bir yapısı olan İstanbul’da büyüyen Akyol, Anadolu müziğinin simgelerinden Selda Bağcan’a ya da Kurt Cobain gibi isimlere aynı yoğunlukta ilgi duyarak, yıpranmış Oryantal / Batı’ya özgü klişelerden sıyrıldı. Gaye’nin müziği en başından beri kavram olarak evrensel, ruh olarak yereldi.

Develerle Yaşıyorum (2014) ve ardından geniş bir ölçekte eleştirel övgülere mazhar olan “Hologram İmparatorluğu”ndan (2016) sonra Gaye ve görkemli grubu, Türkiye, Avrupa, Orta ve Uzak Doğu’da dinleyicilerle buluşarak, geleneksel müziğin, fütürist surf’ün ve post-punk’ın zıtlıklarını bir araya getirdi. Akyol ve Ali Güçlü Şimşek tarafından prodüktörlüğü yapılan yeni albüm, ilk iki albüme kıyasla çok daha hızlı ve güçlü ilerleyen yapısıyla, grubun yükselen saygınlığının canlı bir kanıtı olacak nitelikte.

İstikrarlı Hayal Hakikattir oldukça şiirsel bir albüm, son derece politik, bir yandan yıkıcı, açıklanması zor güncel dertlerimizin kalbine kazınan... Gözünü kırpmadan, istikrarla hayal eden, asla pes etmeyen.

Çal şu şarkıyı çal plaktan, dönsün fırtına!


Adres: Caferağa Mah. Dumlupınar Sok. No:5 / Kadıköy