Dünya

Game of Thrones yaratıcılarından Benioff açıkladı: Ejderha Drogon, Daenerys’in cesedini yedi mi?

02 Aralık 2019 14:41

T24 Dış haberler

Game of Thrones dizisinin ana karakterlerinden Daenerys Targaryen'i son gördüğümüzde ejderhalarından biri onun cesedini uzaklara taşıyordu. Bu sahne, dizinin hayranları arasında tartışmaya sebep olmuştu: "Ejderha Khaleesi'nin cesedini yedi mi, yoksa yemedi mi?".

Dizinin son sezonu için hazırlanan DVD setinin ekstralar bölümünde dizinin yaratıcılarından David Benioff, bu soruyu yanıtladı.

8.sezonun yapımının perde arkasını gösteren belgeselde konuşan Benioff, Khaleesi'yi canlandıran Emilia Clarke'ın kendisiyle konuşurken bu teoriyi dile getirdiğini ifade etti. Benioff cevap olarak, "Drogon seni yemeyecek. O bir kedi değil. Seni ne kadar nazikçe dürttüğünü görmedin mi?"dediğini aktardı.

Game of Thrones'un final bölümünde Jon Snow, Daenerys'i Kızıl Kale'nin kalıntılarının tepesinde bıçaklayarak öldürmüştü. Bu olayın ardından Khaleesi'nin hayatta kalan son ejderhası Drogon, Snow ve 'annesinin' cesedinin yanına gelmişti. Daenerys'i hafifçe dürttükten sonra öldüğünü fark ederek sinirlenen Drogon, önce Demir Taht'ı yakmış, ardından da Daenerys'in cesedini alarak uzaklara uçmuştu.