Dünya

İki beyin anevrizması atlatan Game of Thrones yıldızı: Konuşabilmem mucize

19 Temmuz 2022 15:47

Game of Thrones dizisiyle tanınan oyuncu Emilia Clarke, geçirdiği iki beyin anevrizmasından sağ çıkma hikayesini anlattı. Ameliyatlar sonrası beyninin kullanılamayan kısımları olmasına rağmen iyileşebildiği için şükrettiğini söyledi.

Aktris, BBC’nin Sunday Morning adlı programında Harold Pinter Tiyatrosunda sahnelenen Anton Çehov’un ünlü eseri ‘Martı’ hakkında röportaj verirken, sağlık sorunlarını hatırladı.

Clarke, röportajda; yaşadığı en şiddetli acı olduğunu ve Game of Thrones dizisinin atlatmasında önemli derecede katkılarının olduğunu söyledi.

Ünlü aktris, Game of Thrones dizisi serisinde çalışırken ilki 2011 yılında, ikincisi ise 2013 yılında olmak üzere iki beyin anevrizması geçirdi. İki tıbbi durum da uzun iyileşme süresi gerektiriyordu. Clarke, 2019’da bu durumdan bahsettiğinden bu yana daha iyi.

Beyninin artık kullanılamayan kısımlarının olduğunu söyleyen aktris, böyle bir hastalıktan sağ kurtulup konuşabilmesinin olağanüstü bir şey olduğunu, hayatta kalabilen çok az insandan biri olduğunu söylüyor.