Spor

Galatasaray'dan Çaykur Rizespor Başkanı hakkında açıklama

Hasan Kartal, son dönemde yaşananlarla ilgili "Galatasaray, işine gelmediği için bağırıyor" demişti

10 Aralık 2018 21:51

Galatasaray Kulübü, geçtiğimiz hafta Spor Toto Süper Lig'de karşılaştıkları Çaykur Rizespor'un Başkanı Hasan Kartal'a verilen plaketle ilgili açıklama yayımladı.

Son dönemde 'hakem hatalarıyla' gündeme gelen Galatasaray hakkında Kartal, "Galatasaray, işine gelmediği için bağırıyor" demişti. Bu açıklamanın üzerine sarı-kırmızılı takımın taraftarları, geçtiğimiz hafta maç öncesinde Kartal'a plaket verilmesine tepki göstermişti.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Konuk Başkan Hasan Kartal’a yakıştıramadık" ifadesi kullanıldı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüz, Avrupa Kupaları’ndan edindiği bir gelenek ile hem Avrupa kupaları hem ulusal müsabakalarda, maç öncesi tüm rakiplerine, plaket şeklinde “maç günü anısı” sunmaktadır.

Türk misafirperverliği gereği, stadımızda, her rakibimiz özel Fıratpen Locası’nda ağırlanmakta ve maç öncesi birlikte yenen yemek esnasında, Galatasaray ile yapacakları maça ithafen, maç gününe mahsus söz konusu plaket, hatıra olarak sunulmaktadır.

Bu paylaşımın yaşandığı son rakibimiz Çaykur Rizespor başkanı Hasan Kartal’ın, maçın ardından ev sahibi Galatasaray’ı hedef alan haksız açıklaması, camiamızda tepkiyle karşılanmıştır.

Sporda adil yönetim ve şeffaflık talebimizi, “Galatasaray’ın işine gelmediği için bağırıyor” düzeyinde yorumlamasını, konuk Başkan Hasan Kartal’a yakıştıramadık.

Bu arada, bir kısım fırsat kollayıcının, yönetimimizi hedef alması ise, şaşırtıcı olmamıştır. Bir dostluk, bir anı, bir misafirperverlik geleneğini, “saygısız rakibi ödüllendirme” olarak gören zihniyet ve yorumları, Galatasaray camiasının takdirine bırakıyoruz.

Galatasaray, her zaman “rakibe saygı, kendine saygı” ilkesiyle, kuruluşundan bu yana genlerinde bulunan dostluk ve misafirperverlik içinde, sahada kıyasıya mücadelesine devam edecektir.

Saygılarımızla

Galatasaray Yönetim Kurulu"