Spor

Luis Campos, Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile görüşmek için İstanbul'a geldi

Monaco ve Lille’e yüzlerce milyon Euro kazandıran Portekizli futbol adamıyla anlaştılar. Keşfettiği ucuza aldığı futbolcuları parlatıp astronomik fiyatlara satmasıyla ünlü olan Luis Campos, 2013-2018 arası görev yaptığı Monaco’ya 337 milyon euro, 2018-2020 arası çalıştığı Lille’e de 170 milyon euro kazandırdı. Türkiye’den Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı’yı da Lille’e götüren Campos'un bugün saat 17.00 civarlarında İstanbul'a geldi

19 Ocak 2022 16:40

Teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırdıktan sonra Futbol şubesini yeniden yapılandırma kararı alan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ve yönetimi, dünya çapında ses getirecek bir transfere imza atmaya hazırlanıyor. Sarı kırmızılılar, keşfedip çok düşük paralara Transfer ettiği genç yetenekleri parlatıp, astronomik fiyatlara satma konusunda bir dünya markası olan futbol adamı Luis Campos ile el sıkıştı.

Luis Campos'u taşıyan uçak saat 17.00 civarında İstanbul'a indi. Campos, sarı-kırmızılılar ile danışmanlık görevi için görüşme gerçekleştirecek.

Başkan Burak Elmas ile görüşecek olan Campos'un yarın oynanacak Kasımpaşa maçını da tribünden izlemesi bekleniyor.

Luis Campos kimdir?

6 Eylül 1964 yılında Portekiz'in Esposende şehrinde dünyaya geldi.

Campos, 27 yaşında Leiria ile Portekiz'in alt liglerinde koçluk yapmaya başladı ve birkaç amatör takımı ve sonunda Portekiz Primeira Liga'da profesyonel takımları yönetti. Gil Vicente'nin menajeri olarak Campos, Jose Mourinho'nun FC Porto ile 27 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. 2012 yılında Campos, Mourinho yönetiminde Real Madrid CF için keşif ve taktik analisti oldu.

Campos, 2013'ten 2016'ya kadar AS Monaco FC'de sportif direktör olarak adını duyurdu. Radamel Falcao, Joao Moutinho, James Rodriguez, Lemar, Benjamin Mendy Fabinho, Anthony Martial, Ricardo Carvalho, Dimitar Berbatov, Bernardo Silva, Tiemoue Bakayoko isimleri keşfetti. 2017 yılında Lille'in sportif direktörü oldu.

18 Aralık 2020'de Campos, Lille'den ayrıldı.