Spor

Galatasaray, Manchester United'ın Brezilyalı yıldızının peşinde

Casemiro'nun haftalık 300 bin pound (yıllık yaklaşık 18.5 milyon €) maaşı, Galatasaray için büyük bir mali yük oluşturuyor

04 Eylül 2024 14:35

Galatasaray'ın, Manchester United'ın yıldız orta saha oyuncusu Casemiro'yu transfer listesine aldığı bildirildi. 2026'ya kadar Manchester United ile sözleşmesi olan 32 yaşındaki Brezilyalı oyuncunun, Galatasaray'la anılmaya başladığı kaydedildi. Sarı-kırmızılı ekip, transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala kadrosuna üst düzey bir orta saha oyuncusu katma planları yapıyor.

ESPN'in haberine göre, Casemiro'nun adı Galatasaray ile anılırken, Manchester United'da yaşanan son gelişmelerle oyuncunun geleceği belirsizliğe düştü. Özellikle Liverpool'a 3-0 yenildikleri maç sonrası Casemiro'nun takımdaki pozisyonunun sorgulanmaya başlandığı ifade ediliyor.

Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag'ın ekibinde düzenli olarak yer alıp almayacağı belirsiz olan Casemiro için, Paris Saint-Germain'den 50 milyon euroya transfer edilen Uruguaylı Manuel Ugarte'nin takıma katılması, Brezilyalı yıldızın takımdaki yerini daha da riske soktu.

Casemiro'nun haftalık 300 bin pound (yıllık yaklaşık 18.5 milyon €) maaşı, Galatasaray için büyük bir mali yük oluşturuyor. Bu transferin gerçekleşebilmesi için Manchester United'ın maaşın bir kısmını üstlenmeyi kabul etmesi gerekiyor.