Spor

Galatasaray'ın rekor transferi Victor Osimhen: Napoli'den ayrılışının perde arkası

Osimhen'in menajeri Roberto Calenda, geçici bir transfer yerine kalıcı bir çözüm aradıklarını belirtmişti

03 Eylül 2024 15:46

T24 Spor Servisi

Galatasaray'ın 100 milyon €'luk transfer bombası Victor Osimhen, dünya basınında geniş yankı buldu. Napoli'den neden ayrıldığına dair detaylar da gün yüzüne çıktı. Gazeteci Ben Jacobs'un aktardığına göre, Napoli, yaz transfer döneminde Osimhen için 120 milyon €'luk serbest kalma bedelinde ısrar etti. Ancak Paris Saint-Germain, bu bedeli kabul etmeyince ve Napoli 100 milyon € üzerinde bir fiyat talep edince görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Osimhen ile 80 milyon €'luk bir anlaşmaya varan Suudi Arabistan'ın Al-Ahli takımı da, Ivan Toney'in transfer ücreti bilgisinin ortaya çıkmasının ardından Napoli'nin fiyat artırması nedeniyle bu transferden vazgeçti. Chelsea, oyuncuyu önce kiralık sonra zorunlu satın alma opsiyonu ile kadrosuna katmaya çalıştı, fakat Osimhen'in menajeri Roberto Calenda, geçici bir transfer yerine kalıcı bir çözüm aradıklarını belirtti.

Sky Sports muhabiri Kaveh Solhekol, bu transferin Türk futbolu için tarihi bir an olduğunu vurgulayarak, "Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri ve bu transfer Osimhen için özel bir deneyim olacak" dedi.

Osimhen'in Napoli'den ayrılma süreci, serbest kalma bedelinin 130 milyon €'dan 80 milyon €'ya düşürülmesi ve devre arası üst düzey bir kulüpten teklif gelmesi halinde kiralık anlaşmayı sonlandırma hakkı gibi detaylarla doluydu. Bu gelişmelerin ardından Osimhen, Galatasaray ile doğrudan bir kiralık anlaşma imzaladı ve iddiaya göre anlaşmada bir fesih maddesi bulunuyor. Napoli, Osimhen'i 2025 yılında satmayı planlıyor.