Spor

Galatasaray'ın gündemindeki Zalewski'nin kariyerinde Mourinho detayı

12 Eylül 2024 12:08

Galatasataray'ın kadrosuna katmak istediği Roma'nın Polonyalı futbolcusu Nicola Zalewski'nin kariyerinde, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun önemli bir etkisinin olduğu ortaya çıktı.

Galatasaray'ın transferi için büyük mesafe Roma'nın sol kanat oyuncusu Nicola Zalewski hem potansiyeli hem de becerileriyle dikkat çekiyor.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; 22 yaşındaki futbolcunun Roma'da geçirdiği sürede en uzun süreli çalıştığı teknik adam ise Jose Mourinho'dan başkası değil.

Mourinho yönetiminde Serie A ekibi Roma’da 90 maç oynayan Polonyalı futbolcu, Portekizli çalıştırıcının yönetiminde Konferans Ligi’ni kazandı.

Zalewski mevki olarak Mourinho ile bir dönüşüm yaşadı, Portekizli teknik adam ile oyunun her iki yönünü de oynamaya başladı.

Hem sol bek hem sol açık olarak rahatlıkla görev alabilen Zalewski, Galatasaray’ın 3-5-2 formasyonuna geçişinde en önemli isimlerden biri olmaya aday.

Zalewski’nin çok fazla ön plana çıkarılmasa da en önemli artılarından biri duran top organizasyonlarındaki etkisi. Roma’da duran topların başına geçen genç yıldız son 3 yılda bu konuda oldukça ilerleme kaydetti.