Spor

Galatasaray'ın Alexis Sanchez'e yaptığı transfer teklifini Javier Ribalta açıkladı

Alexis Sanchez bu sezon Marsilya formasıyla 28 maçta 13 gol atıp 1 de asist katkısı yaptı

20 Şubat 2023 11:53

Galatasaray, bu sezon yaptığı transferlerle Avrupa'da ses getirdi. Sarı-kırmızılıların sezon başında gündemine gelen Alexis Sanchez'e yaptığı transfer teklifinin detaylarını Marsilya Sportif Direktörü Javier Ribalta açıkladı.

Galatasaray Avrupa'da ses getiren transferlere imza atarak; Mauro Icardi, Sergio Oliveira, Dries Mertens, Lucas Torreira ve Nicolo Zaniolo'ya imza attırmıştı. Sarı-kırmızılılar aynı zamanda sezon başında Alexis Sanchez'i de kadrosuna katmak için temaslarda bulunmuştu. Sarı-kırmızılıların Şilili futbolcu için yaptığı transfer teklifinin ayrıntıları belli oldu.

Marsilya'nın sportif direktörü Javier Ribalta, Galatasaray'ın Alexis Sanchez'e sunduğu sözleşme şartlarını Fransız basınına açıkladı. Telefoot'a yaptığı açıklamada Ribalta; Aslan'ın yıldız oyuncuya yıllık 4 milyon Euro'luk bir teklif yaptığını söyledi.

Ribalta açıklamasının devamında, "Doğru seçim yaptığımızdan emindik, ona inandığımız için onu desteklememiz doğaltı. Onu iyi tanıyoruz ve iyi sonuçlar gelmesinin biraz zaman alacağını biliyorduk. Bu kulübün hikayesini ve nasıl olduğunu anlıyoruz. Marsilya; büyük ve talepkar bir kulüp. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi'ne katılmak çok önemli. İtalya'daki geçmiş deneyimlerimizden öğrendiklerimizi Marsilya'da uygulamaya çalışıyoruz. Deneyimli oyuncular ile genç adaylar arasında bir karışım olması çok önemli." dedi.

Marsilya Sportif Direktörü Javier Ribalta, sezon sonundaki şampiyonluk şansına dair, "Biraz batıl inançlıyım, bu yüzden kendimin önüne geçmek istemiyorum ama büyük şeyler yapmak için savaşmalıyız çünkü büyük bir kulüpteyiz" dedi. (NtvSpor)