Spor

Galatasaray'dan Yusuf Demir'le ilgili ihtarname haberine yalanlama

22 Şubat 2023 14:46

Galatasaray, Yusuf Demir'in transferi nedeniyle Rapid Wien'in vadesi geçmiş herhangi bir alacağı olmadığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı takımın internet sitesi üzerinden Yusuf Demir'le ilgili bir açıklama yayımladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Yusuf Demir’in eski kulübü Rapid Wien’in oyuncunun transferi için kulübümüzden vadesi geçmiş herhangi bir alacağı bulunmamaktadır" denildi.

Galatasaray'ın yalanladığı haber

Milliyet'te yer alan habere göre; Sarı-kırmızılıların sezon başında kadrosuna kattığı Yusuf Demir'in eski kulübü Rapid Wien, taksitini alamadığı gerekçesiyle ihtarname gönderdi, bununla ilgili olarak da UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu bilgilendirildi. Sezon başında hem bonservisi hem de yabancı kontenjanında bulunması nedeniyle çok konuşulan Yusuf Demir, dört sezona yayılmış beş taksitte 6 milyon euroya transfer olmuştu. Ancak Galatasaray, daha ilk senesinde ödemeyi geciktirdi. Bunun üzerine Rapid, hukuksal yollardan hakkını aramak için girişimde bulundu. Bu konuda UEFA ve TFF'yi de bilgilendirdi.

Yusuf Demir, bu sezon ne yaptı?

Geldiği günden itibaren kadroda yer bulmakta zorlanan Yusuf Demir, sadece beş lig maçında 77 dakika yer alabildi. Özellikle yabancı kontenjanından dolayı formaya ulaşamayan Demir, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Kastamonuspor karşısında 63 dakika şans buldu.