Spor

Galatasaray'dan Beşiktaş'a "FETÖ" yanıtı: Bu kirli oyunun hesabını soracağız

17 Ağustos 2023 01:07

Galatasaray, Beşiktaş'ın Milot Rashica transferini duyurduğu videoda, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde düzenlenen, "Türkçe Olimpiyatları"ndan görüntü kullanmasına tepki gösterdi. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Bir spor kulübünü bu konuların içine sokmaya çalışanların, toplumu bölmek ve birbirine düşman etmek için çaba gösteren vatan hainlerinden hiçbir farkı yoktur" ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş, geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen ve bonservisi İngiltere'nin Norwich City takımında bulunan Rashica'yı transfer ettikten sonra, "Kod Adı: Şafak Operasyonu" isimli bir video paylaştı. Videoda, Galatasaray'a gönderme yapılarak, "İstanbul Boğazı'nın en güzel yerinde, huzur içinde. Hoş geldin" denildi.

Ancak Gazete Duvar'da yer alan habere göre, görüntünün, 14 Haziran 2012'de o dönemki adıyla Türk Telekom Arena'da düzenlenen, "Türkçe Olimpiyatları"na ait olduğu ortaya çıktı.

"Terör örgütü ile yan yana göstermeye çalışan müfteridir"

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bugün Beşiktaş JK tarafından paylaşılan videoda kullanılan görüntüye istinaden devam eden spekülasyonlar üzerine kulübümüz bu açıklamayı ilk ve son defa yapacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü, bu vatan için canını vermiş kahramanların beşiği olmuş, onlar tarafından kurulmuş bir spor kulübüdür.

Cumhuriyet'in aydınlık yüzü Galatasaray'ı direkt ya da dolaylı şekilde bu ülkeye büyük zararlar vermek için uğraşan, kanlı bir terör örgütü ile yan yana göstermeye çalışan her kimse öncelikle müfteridir.

Bir spor kulübünü bu konuların içine sokmaya çalışanların, toplumu bölmek ve birbirine düşman etmek için çaba gösteren vatan hainlerinden hiçbir farkı yoktur.

Türk sporunun içine rekabeti değil hainliği sokmaya çalışan her kim olursa onun karşısında biz duracağız.

Paylaşılan bu videonun altında imzası olan kim varsa onlardan oynadıkları bu kirli oyunun hesabını soracağız."

Erdoğan, "Bitsin bu hasret" demişti 

Törende dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fetullah Gülen'e hitaben, "Kardeşlerim gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamı yükleniyor. Diyoruz ki artık bu sıla hasreti bitmelidir, bitsin istiyoruz. Şu andaki tavrınızla, hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim" demişti.

TIKLAYIN | Beşiktaş'tan bir transfer paylaşımı daha: Kod Adı: Şafak Operasyonu