Spor

Galatasaray'dan Ali Koç açıklaması: Kulüpler Birliği başkanlığı için oy vermedik

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk ve Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklama yaptı

24 Temmuz 2024 19:04

Süper Lig'de yeni sezon öncesi Kulüpler Birliği Başkanı belli oldu. Yapılan seçimde oy çoğunluğuyla Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yeniden başkan seçildi. Ali Koç, 19 Süper Lig kulübünün 18'nin oyunu alarak başkan seçildi. Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Ali Koç için oy kullanmadıklarını ifade etti.

Toplantı sonrasında konuşan Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, kulüplerin çoğunun başkanlık için Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'ı önerdiğini, Arat'ın Beşiktaş'a daha fazla vakit ayırmak için aday olmak istemediğini söylediğini belirtti.

"Biz Hasan Arat'ın olmasını istedik"

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, toplantı sonrasında açıklama yaparak "Galatasaray olarak biz oy vermedik diğer kulüpler Ali Koç'a oy verdi biz Hasan Arat'ın olmasını istedik. Hasan Bey de aday olmak istemedi. Biz, 2 sene başarısız performans gösteren bir Kulüpler Birliği Başkanını yeniden seçmek istemedik" dedi.

Murat Sancak: Hasan Arat Beşiktaş'a daha fazla vakit ayırmak istedi

Murat Sancak, Hasan Arat'ın Beşiktaş'a daha fazla vakit ayırmak için aday olmak istemediğini söylediğini belirttiSancak, Arat'ın aday olmaması üzerine Ali Koç'un aday olmasını talep ettiklerini ve kendisinin de bu talebe olumlu cevap verdiğini anlattı. Sancak, "19 kulübün 18'i, Galatasaray hariç, Ali Koç lehine oy kullandı. Galatasaray aleyhte oy kullandı." dedi.

Ali Koç'u kutlayan Sancak, "Ali Koç'u önümüzdeki sezonun Kulüpler Birliği Başkanı olarak seçtik. Kendisini tebrik ediyorum." diyen Sancak, "Yeni seçilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanını da tebrik ediyoruz. Umarım her iki başkanımız da istişare halinde olup Türk futbolu adına yaşanan sorunları giderirler" ifadelerini kullandı. (A Spor)