Son haftalarda peş peşe puan kayıpları yaşayan Galatasaray için Erden Timur iddiası ortaya atılmıştı. Sarı-kırmızılıların eski yöneticisinin Fenerbahçe maçı öncesi moral ziyaretinde bulunmak istediği ancak kulüp tarafından izin verilmediği öne sürülmüştü. Yaşananların perde arkası ortaya çıktı.
Avrupa Ligi'nden elenen Galatasaray, Fenerbahçe ile arasındaki 6 puanlık farkı da koruyamadı.
Kasımpaşa beraberliği sonrası Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u yenmesiyle zirvede puan farkı 4'e düştü. Bu gelişmeler üzerine sarı-kırmızılı külüpteki kötü gidişata dair birçok iddia ortaya atıldı.
Bu iddialardan biri de Erden Timur'un ayrılığı sonrası Okan Buruk'un yalnız kaldığıydı.
Galatasaray'ın eski yöneticisi Erden Timur'un Fenerbahçe maçından önce moral vermek için takımla buluşmak istediği, kulübün ise bu buluşmaya izin vermediği öne sürülmüştü.
Sabah'ta yer alan habere göre Galatasaray yönetimi, Erden Timur tarafından böyle bir talebin gelmediğini belirtti.