Spor

Galatasaray'da Juan Mata yolun sonunda

Sezon başında sessiz sedasız Galatasaray'a 1+1 yıllık imza atan Juan Mata, beklediği süreleri alamadı

13 Şubat 2023 09:57

Galatasaray'a sezon başında 1+1 yıllık imza atan Juan Mata, şu ana kadar beklediği süreleri alamadı. Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda sadece dört kez ilk 11’e giren İspanyol yıldızın sözleşmesindeki opsiyonun devreye girmesi artık mümkün görünmüyor.

Sabah'ın haberine göre, Süper lig ve kupada dört  kez ilk 11'e giren tecrübeli oyuncunun, sözleşmesinde opsiyonun devreye girmesi için en az 20 maçta 45 dakika sahada kalması gerek.

Mucizelere bağlı

Hatayspor ve Gaziantep FK'nın ligden çekilmesi sonucu Galatasaray'ın ligde kalan maç sayısı 12'ye indi. Kupayı kazanması halinde dört maç daha oynayacak sarı-kırmızılı takımda Mata'nın opsiyonu bir anlamda mucizelere bağlı. Dries Mertens'in yedeği olarak transfer edilen İspanyol futbolcu, Nicolo Zaniolo'nun gelişiyle iyice gözden düştü. Şu ana kadar 3 gol 1 asistlik katkı yapabilen Mata, hocası Okan Buruk'un ana planlarında yer almıyor.

1,9 milyon euro ücret ödenen 34 yaşındaki orta saha ile yollar sezon sonunda ayrılacak. Mata'nın ülkesi İspanya'da kariyerine devam etmesi bekleniyor. Tecrübeli futbolcu, geçtiğimiz günlerde Galatasaray'a imza atmasıyla ilgili olarak şunları söylemişti:

"Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kulübü olduğu için yarıştığı her kulvarda şampiyon olmayı hedefliyor. Benim de buraya gelirken amacım kazanmaktı. Kazanmak için Galatasaray'ı seçtim. Stadımızdaki atmosferi gördükten sonra şampiyonluğun bu statta ne kadar güzel kutlanacağını hayal ettim. Bu da beni çok heyecanlandırdı."