Spor

Galatasaray-Beşiktaş maçının top toplayıcısı oyundan atılmış

Oyundan atılan Mert Efe Basmas, otomatik olarak PFDK'ya sevk edildi

07 Kasım 2022 11:28

Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçının son anlarında bir taç atışı sırasında top toplayıcı Mert Efe Batmas ile Beşiktaşlı Tayfur Bingöl arasında yaşananlar tartışma yaratmıştı. Karşılaşmanın 4. hakemi Kadir Sağlam'ın Mert Efe Batmas'ı oyundan attığı ortaya çıktı. 

Süper Lig 'de Galatasaray ile Beşiktaş 'ın karşılaştığı 13. hafta maçı Sarı-Kırmızılılar'ın 2-1 üstünlüğü ile sona ererken, derbide damga vuran anlardan biri de karşılaşmanın son onlarında Beşiktaşlı Tayfur Bingöl ile top toplayıcı çocuk arasında yaşanan tartışmaydı. 

Ajansspor'un haberine göre; Galatasaray'ın 2-1 kazandığı derbi maçta Beşiktaşlı Tayfur Bingöl'ün top toplayıcı çocuğu itmiş ve bu olay gündem olmuştu. Karşılaşmada çok tartışılan Galatasaray altyapısında da forma giyen top toplayıcı Mert Efe Basmas'ın oyundan atıldığı ortaya çıktı.

Dördüncü hakem Kadir Sağlam'ın Galatasaray U16 takımında oynayan top toplayıcı Mert Efe Basmas'ı oyundan attığı ortaya çıktı. Basmas, Sağlam'ın direktifiyle sahadan çıkarıldı.

Oyundan atılan Mert Efe Basmas, otomatik olarak PFDK'ya sevk edildi. 16 yaşındaki Basmas, Galatasaray 'ın U16 Gelişim Ligi'ndeki Sarıyer karşılaşmasında forma giyemedi.