Spor

Galatasaray başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu: Fatih Terim, sportif direktör olmalı

04 Mayıs 2021 10:05

Galatasaray'da gündem, mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimleri. Sarı-kırmızılıların eski Divan Kurulu Başkanı ve Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, yaklaşan seçimler öncesinde değerlendirmelerde bulunurken, Fatih Terim'in Galatasaray'daki geleceği hakkında da konuştu. Hamamcıoğlu, “Fatih Terim'in artık futbol direktörlüğüne geçmesi lazım. Onun tecrübesi yönetimsel olarak çok fayda sağlar. Desteği çok değerli olur. Bizim bir parçamız Fatih Terim”

Mayıs ayı sonunda yapılması planlanan Galatasaray kongresinde başkanlık görevi için yarışacak olan kulübün eski Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Akşam gazetesinden Serdar Sağlam'a konuştu

"Terim, sportif direktör olmalı"

"Son dönemde adı Galatasaray başkanlığı için de geçiyor Fatih Terim'in. Belki futbol direktörü olarak önemli işler yapabilir. Sizce kulübede mi yoksa tepede futbol direktörü olarak mı daha faydalı olur?" sorusuna yanıt veren Hamamcıoğlu, "Bence artık futbol direktörlüğüne geçmesi lazım. Fatih Terim Hoca benimle aynı yaşlarda; 67-68... Bu bir olgunluk dönemi artık. Avrupa'da rekabet farklı bir aşamaya geldi. Futbolcu olarak önemli bir geçmişi olmayan Klopp, Tuchel gibi genç antrenörler oldukça başarılı.

Meşhur futbolcular olarak tanımıyoruz bunları. Ama eğitimliler ve çağa uygunlar. Galatasaray da Fatih Terim'in tecrübesinden yönetimsel olarak çok fayda sağlar. Biz bir bütçe vizyonuyla geleceğiz. Bu vizyonun gerçekleşmesi için Galatasaraylıların katkısı şart. Fatih Hoca ile zamanı gelince konuşulur. Desteği çok değerli olur. Bizim bir parçamız Fatih Terim" dedi.

"Flaş transfer dönemi bitti"

Bütçe vizyonundan bahsettiniz. Pandemide koşullar daha da zorlaştı. Nasıl bir ekonomi yönetimi gerçekleştireceksiniz?

"Kendi oyuncularımızı, yıldızlarımızı özkaynağımızdan yaratmamız lazım. Özellikle futbolda. Bugün Galatasaray'ın futbol şubesinin bütçesini yüzde 40 küçültmezseniz ayağa kalkamazsınız. Mümkün değil. Onun için de altyapıya önem vereceksiniz. Düze çıkılabilmesi için flaş transferlerle iş bitti."

"Acı reçeteden kurtuluş yok"

Ali Koç da Fenerbahçe'nin başına gelirken bu tarz söylemlerde bulunmuştu ama baktık ki kısa sürede eskisi gibi harcamaya başladı.

"Neden? Çünkü Ali Koç bir holding yöneticisi. Kulüp yönetmekte, profesyonel yöneticilik anlayışında olmayan ve sizin doğru bildiğiniz kararlarınızı negatif etkileyen üç tane önemli parametre var. Taraftar, basın ve sosyal medya. Kulüpleri bunlara göre yönettiğinizde bu hale geliyorsunuz. Direnişle bunun karşısında durmak lazım. Bunlara karşı olmak anlamında değil. Acı reçeteyi anlatarak bilinçlendirmek gerekiyor. Bu mantaliteyle devam ederlerse seneye Galatasaray da Fenerbahçe de Beşiktaş da olmaz."

"Bankalar Birliği ile yeni anlaşma yapmak lazım"

Eşref Hamacıoğlu Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmanın revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Eşref Hamamcıoğlu, Bankalar Birliği ile kulüpler arasında imzalanan sözleşme için, "Kulüplerin elini kolunu bağlıyor. Yeniden müzakere etmek gerekiyor. Eskisi gibi yürütemezsiniz çünkü yapılan sözleşme buna izin vermiyor. İsteseniz de yapamazsınız. Biz anlaşma hakkında ancak basın yoluyla bilgi sahibi olabildik. O dönemde Divan Kurulu Başkanı olmama rağmen bilgi edinemedik. Okuduklarımıza göre bu bir rehin alma sözleşmesi" ifadelerini kullandı.

"Yayın hakları için Netflix'le görüşürüm"

Hamamcıoğlu, "Kulüpler Birliği ne iş yapıyor çok anlamıyorum. Nasıl bir birlik? Bugün yayıncı kuruluş fi yatları düşürdü. Ödemeleri geç yapıyor. Kulüpler Birliği'nin buna karşı durması lazım. Bu birlik olmasa belki ben gider yayın hakları için Netflix ile görüşürüm" diye konuştu.