Dünya

G7 bakanları dijital devleri vergilendirme konusunda anlaştı

Dijital şirketlere minimum seviyede vergi uygulanacak

18 Temmuz 2019 14:38

T24 Dış haberler

G7 ülkelerinin maliye bakanları Google, Facebook gibi dijital devlerin de içinde olduğu şirketlerin  vergilendirilmesinde karara vardı. Karara göre, dijital şirketler en alt seviyede vergilendirilecek.

France 24'te yer alan habere göre, toplantının yöneticiliğini yapan Fransa’dan gelen açıklamada, bakanların hepsinin 2020’ye kadar uygulanmaya başlayacak çözüm için onay verdiği belirtildi. “Yeni kurallar yeni iş kolları üretmek üretilmeli ve fiziksel anlamda barınılmayan bir bölgede çalışan şirketlerin iş yapması sağlanmalı” denilen açıklamada, “Bakanlar en alt seviyede vergilendirme konusunda anlaştı, bu vergi şirketlerin adil vergi ödemesini garantileyecek” ifadeleri kullanıldı.

İsmini vermek istemeyen bir Fransız yetkili, vergi miktarına gelecekte karar verileceğini söyledi.

Fransa senatosu vergilendirmeyi onaylamıştı 

G7’de alınan karar Fransa ve ABD arasında geçen hafta yaşanan tartışmaların ardından geldi. Fransa senatosu  bu ay içinde dijital şirketlerin vergilendirilmesi ve Fransa’ya ödenmesi konusunda bir yasayı onaylamıştı. Bu yasa Google, Apple, Amazon, Facebook gibi büyük Amerikan şirketlerini de etkileyecek. ABD Başkanı Donald Trump’ın tepki vermesinin ardından ABD’den Fransa’ya beklenmedik bir soruşturma kararı geldi.