Dünya

G20 Zirvesi'nde liderlerin konuşmasına müdahil olan Ivanka Trump alay konusu oldu

Görüntüler Twitter'de '#UnwantedIvanka' etiketiyle paylaşıldı

01 Temmuz 2019 21:45

ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray danışmanı olan kızı Ivanka Trump'ın G20 Zirvesi'nde liderlerin konuşmasına müdahil olması sosyal medyada alay konusu oldu.

Ivanka Trump, eşi Jared Kushner ile Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen G20 Zirvesi'ne katıldı. Ancak ikisi de Beyaz Saray danışmanı olsa da resmi olarak hangi statüden zirveye katıldıkları tam olarak bilinmiyor.

Fransa Cumhurbaşkanlığı ofisi Elysee'nin resmi Instagram hesabında paylaşılan bir video, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Söz konusu videoda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justine Trudeau, İngiltere Başbakanı Theresea May ve IMF Başkanı Christine Lagarde'ın konuştukları görülüyor. O sırada orada bulunan Ivanka Trump da konuşmaya katılıyor. Ancak liderlerin hiç tepki vermemesi Ivanka Trump'a zor anlar yaşatıyor. Görüntüler Twitter'de #UnwantedIvanka (İstenmeyenIvanka) etiketiyle paylaşıldı.

Ivanka Trump'a tepki

ABD'de Demokrat Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez de Twitter hesabından Trump'ın G20 Zirvesi'ne katılmasını sert dille eleştirirken, "Birinin kızı olmak aslında profesyonel bir nitelik değil. ABD'nin G20'de çalışan bir başkana ihtiyacı var" diyerek Ivanka Trump'ın orada bulunmaması gerektiğini ileri sürdü.