Dünya

G20'de çekilen Trump-Putin karesi akıllara 'House of Cards' dizisini getirdi

"Hayat sanatı taklit ettiğinde"

29 Haziran 2019 15:54

T24

G20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya lideri Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği görüşme sırasında çekilen bir kare akıllara Netflix'in ünlü dizisi 'House of Cards'ı getirdi.

Netflix'in House of Cards dizisinin bir sahnesinde Kevin Spacey'nin canlandırdığı ABD Başkanı Frank Underwood  karakteri Lars Mikkelsen'in canlandırdığı Rusya Başkanı Victor Petrov ile bir görüşme gerçekleştiriyor, bu görüşmenin sonunda Rus lider Underwood'un elini sıkmakla sıkmamak arasında kalıyor.

Risk analisti Alex Kokcharov, Trump ile Putin'in bugünkü görüşmesinde çekilen bir karenin bu sahne ile benzerliğine dikkati çekti. Kokcharov'un, "Hayat sanatı taklit ettiğinde" yorumuyla paylaştığı fotoğrafa yüzlerce beğeni geldi. 

Geçen haftalarda köşe yazarı Jean Carroll New York dergisine yazdığı makalede ABD Başkanı Donald Trump'ın 1990'ların ortasında kendisine cinsel saldırı uyguladığını iddia etmişti. Oscar ödüllü Spacey, House Of Cards isimli diziden cinsel taciz suçlamaları nedeniyle çıkarılmıştı.