Spor

Futbolcuları tokatlayan teknik direktör: Oyuncularım arkamda iyi ki bizi dövdün hocam diyorlar

25 Ekim 2019 16:03

Amatör Lig ekiplerinden Kayseri Meysuspor'un teknik direktörü Halit Kurt'un ilk yarıyı yenik kapatan takımının oyuncularını soyunma odasında küfürler ederek tokatladığı görüntüler 3 yıl sonra ortaya çıkmış ve sosyal medyada tepki çekmişti. Lisansının iptal edilmesi ve futboldan men edilmesi istenen teknik direktör Kurt, "Oyuncularım arkamda iyi ki bizi dövdün hocam diyorlar. Şikayetçi olmadılar, hukuki bir durum söz konusu değil. Tokat attığım için değil ama küfür ettiğim için pişmanım" dedi.

Fanatik'in haberine göre dayağın disiplinin farklı bir versiyonu olduğunu belirten Kurt. "25 yıllık antrenörüm. Başladığım heyecanla bu işi sürdürmeye devam ediyorum. UEFA B Lisansına sahibim. Bütün oyuncularım benim çocuğum gibi. Severim de döverim de. 3 yıl öncesine ait bir video. Müsabakanın ilk yarısını 3-1 geride soyunma odasına gidiyoruz. O gün kadroda olmayan bir arkadaşımız görüntüleri çekiyor. Nasıl olduysa şuanda yayılması sıkıntı oldu" dedi. Kurt sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yoksa bütün oyuncularım bana destek veriyor ve arkamda. Şuanda eski oyuncularım bile beni arıyor. 82-84 doğumlu oyuncularım bile arıyor, video gönderiyor arkandayız iyi ki bizi dövdünüz diye. 

"Bu soyunma odasında bir reflekstir. Bir ailenin yatak odası nasıl gizemliyse ve mahremse soyunma odası da bir antrenör için özeldir. Orada kızar da, döver de, sever de her şey yapar. Mesela ben doktor kontrolü olmadan 10 kilo kaldıramam ama bir oyuncumun bacağı alçıya alındığı için geçe üçte sırtımda evine çıkardım. 70 kilo çocuk mesala... Zamanı geliyor çocuğu sırtında alıp üçüncü kata çıkarıyorsun yeri geliyor bu böyle yani. Bizi yetiştiren hocalarda da vardı. Yoksa art niyetli, sadist, psikopat ruhlu bir insan değilim. Ben de üniversite okudum. Halkla İlişkiler mezunu bir insanım. Video yayılmasa iyiydi ama allah var, oyuncularımın hepsi arkamda, yanımda. Ben de onları her zaman ki gibi severim. Askerliğe uğurluyorum. Evleniyor düğününe gidiyorum. Hepsiyle bir aile ortamında görüşürüz. Eşimi de alıp giderim. Onlar bize gelir. Hepsiyle birlikte aile ortamındayız."

Kurt soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı hakkındaki soruya ise, "Yok. Federasyondan aradılar aynı bilgileri aldılar benden. Oyuncular şikayetçi olmadığı için sıkıntı yok. Savcılık kanadında da sorun yok. Oyuncuların şikayet etmesi lazım ya da aileleri" ifadelerini kullandı.