Dünya

Futbolcu Sam Kerr, polis memuruna ırkçı tacizde bulunmakla suçlanıyor

05 Mart 2024 08:11

T24 Dış Haberler

Avustralyalı futbolcu Sam Kerr, İngiltere'de bir polis memuruna ırkçı tacizde bulunmak suçlamasıyla yargılanacak.

30 yaşındaki Kerr, Londra'nın güneybatısındaki Twickenham'da taksi ücretiyle ilgili çıkan bir tartışmada, bir polis memuruna "hakaret, tehdit ve taciz içeren sözler" kullanmakla suçlanarak mahkemeye çıkarıldı.

Video bağlantısı aracılığıyla Kingston mahkemesine çıkan Kerr, savunmasını yaptı.

Metropolitan polisi yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Samantha Kerr, Kamu Düzeni Kanunu'nun 4A Bölümü uyarınca ırksal açıdan ağırlaştırılmış bir suçla suçlanıyor. Suçlama, 30 Ocak 2023'te Twickenham'da taksi ücretiyle ilgili çıkan bir tartışmada, olay yerine gelen bir polis memurunun dahil olduğu bir tartışma ile ilgili." 

Avustralya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, "Konudan haberdarız. Bu devam eden bir hukuki mesele olduğu için şu anda daha fazla yorum yapamıyoruz. Odak noktamız hem saha içinde hem de saha dışında tüm oyuncularımızı desteklemeye devam etmek. Durumun takipçisi olacağız" denildi. 

Avustralya'nın kaptanı olan forvet, Matildas'ın geçen yıl Avustralya ve Yeni Zelanda'da düzenlenen Kadınlar Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesinin ardından ülkenin en tanınmış sporcularından biri oldu.

Mayıs ayında futbolcu, Westminster Abbey'de Kral Charles'ın taç giyme töreninde ülkesinin bayrağını taşımıştı.

2019-2020 sezonunun ortasında Chelsea'ye katılan Kerr, takımla çıktığı 128 maçta 99 gol attı.

İki kez Altın Ayakkabı ödülünü kazanan Kerr, Guardian'ın 2023'teki en iyi 100 kadın futbolcu listesinde üçüncü oldu.