Politika

Fuat Uğur: Mehmet Şimşek adını duyunca neredeyse göbek atan çevreler, bugün yıpratma yarışına girdi

05 Eylül 2023 08:50

Tv100 yazarı Fuat Uğur, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, hükûmet çevrelerinden "çelmeler" geldiğini ve bunun devam edebileceğini savundu. 

Uğur, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şimşek'e ilk önce AKP milletvekilliği teklif ettiğini, Şimşek'in reddettiğini söyledi. Uğur'a göre Şimşek, bir sonraki görüşmede bakan olmak istediğini, “milletvekili olma arzusu” fikrinin nereden çıktığını anlamadığını söyledi. Uğur, Erdoğan'ın çevresindeki bir takım isimlerin Cumhurbaşkanı’na 'Mehmet Şimşek milletvekili olmak istiyor' dediği için Erdoğan'ın bu teklifi yaptığını söyledi. Uğur, "Şimşek’in bakanlığının önü mü kesilmek istenmişti?" diye sordu. 

Uğur, şöyle devam etti:

"Öyle görünüyordu ki Mehmet Şimşek göreve başladığında 'yalnız' kalmayacak, hem Cumhurbaşkanı’nın etrafında hem de bakanlık içinde bu tarz lafları konuşmaya meyilli birileri hep olacak.

Nitekim ilk çalım (çelme) çok geçmeden geldi. Hani 15 Temmuz darbe girişimini andığımız gece salâlar okunurken saat 24.00’den sonra gelen o ani kallavi benzin ve motorin zammı var ya işte o. 

İhtar niteliğinde, güçlü bir operasyondu.

Durmayacaklar muhtemelen.  Misal, dün açıklanan enflasyon, yıl sonu hedefini 1 puan geçti bile. Üzerinde tepinmek için bir sebep daha.

Bakan olduğu gün kasayı boş bulan ve 'Ben bu maaşları nasıl ödeyeceğim' diye kara kara düşünen Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı’nın tam desteğiyle Merkez Bankası Başkan ve yardımcılarını da atayarak kendi kadrolarını sessiz derinden yerleştirdi ve hızlı başladı. 

Cumhurbaşkanı uygulanan politika ile ilgili tek bir laf etmedi. Şu ana kadar her şey istendiği gibi gidiyor. Ama en ufak bir sendelemede yırtıcı ve alıcı kuşlar gibi atlayacaklarına şüphe yok. 

Bu arada tuhaf ama Şimşek adını işitir işitmez neredeyse göbek atmadıkları kalan bir takım çevreler, bugün yıpratma yarışına girmiş görünüyorlar. Acaba bu neyin işareti? Faiz de faiz mi?" 

Yazının tamamı için tıklayın.