Gündem

Fuat Uğur: CIA böyledir Aslı, üzgünüm ama Henri seni perdeleme için kullandı

"Dava sürerken bu açıklamayı neden yapmamıştı Henri Barkey?"

09 Ağustos 2022 08:42

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Gezi davasında ağırlaştırmış müebbet hapis cezası alan iş insanı Osman Kavala'ya "casusluk" suçlaması yöneltilmesine gerekçe olarak gösterilen akşam yemeğini gazeteci Aslı Aydıntaşbaş’la yediğini duyuran Henri Barkey’in açıklamalarıyla ilgili görüşlerini aktardı. Uğur, Aslı Aydıntaşbaş’a yönelik, “CIA böyledir Aslı, üzgünüm ama Henri seni perdeleme için kullandı” dedi.

Berkey’in açıklamalarını hatırlatan Uğur, “Dediğine göre bu açıklamayı yapmak istemesinin sebebi bu dava nedeniyle Osman Kavala’nın mağdur edilmesiydi. Oysa o davadan Kavala beraat etmişti zaten ve bu açıklama yersizdi. Dava sürerken bu açıklamayı neden yapmamıştı Henri Barkey? Burada durup dururken Aslı Aydıntaşbaş mı hedef gösterilmek istenmekteydi?” sorularını gündeme getirdi.

Uğur yemek yeme olayıyla ilgili şu teoriyi ortaya koydu:  

“Bana göre Barkey, Karaköy’deki lokantada baş başa yemek için buluşmak istediğinde Aslı muhtemel ki balıklama atlamıştır. Barkey’in ise asıl görüşmek istediği Osman Kavala’dır ve ancak tesadüfen karşılaşırsa söylemek isteyeceklerini ona aktarabilir. Bunun için ayaküstü beş dakika konuşma yeter de artar bile. Karaköy’deki lokantada olan biten budur. Henri ile Aslı buluşur, ama Henri “tesadüfen” karşılaştığı Osman Kavala ile gerekli sohbetini yapar. Ve Henri Barkey bu açıklamayı zamanında yapmayarak, bu davanın Türkiye’nin yurt dışındaki demokratik görünümünü zedeleyeceğini sağlamak amacıyla bilinçli olarak Osman Kavala’nın mağdur edilmesinin yolunu açmıştır.”

Fuat Uğur, “Gerçek gazeteci olsaydın, sana altın tepside sunulan imkânları doğru kullanarak onlarla kurduğun ilişkini mesleki alanla sınırlı tutardın. Ama sen ne yaptın? Onlarla al takke ver külah ilişki kurmayı tercih ettin” itham ve eleştirilerinde bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.