Seçim 2023

Fuat Oktay: Herkes Erdoğan yeniden kazanıyor mu diye soruyor

08 Mayıs 2023 10:28

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni vesilesiyle İsrail Cumhurbaşkanı'ndan Afrikalı liderlere, Balkanlardan Türki Cumhuriyetlere kadar pek çok ülkenin yöneticisiyle ikili görüşmeler gerçekleştirme fırsatı bulduğunu belirterek, "Doğal olarak konu seçimlerden açılıyor. 'Ne oluyor seçimler? Alıyor muyuz? Cumhurbaşkanımız tekrardan kazanır mı' diyerek söze başlıyorlar." dedi.

Oktay, Sabah yazarı Melih Altınok'a konuştu. Oktay şunları söyledi:

"Törende karşılaştığımız herkes, hatta bazıları gelip kucaklayacak kadar samimi şekilde bizi karşıladı. Öyle ki Azerbaycan Meclis Başkanı'na 'Türk Cumhuriyetlerine gelmedim değil mi?' diye takıldım... Türkiye herkesi heyecanlandırıyor. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin bölgesindeki, dünyadaki duruşunun, sessizlerin sesi olma söyleminin ne kadar yaygınlaştığını ve kabul gördüğünü çok net hissediyorsunuz...

Doğal olarak konu seçimlerden açılıyor. 'Ne oluyor seçimler? Alıyor muyuz? Cumhurbaşkanımız tekrardan kazanır mı' diyerek söze başlıyorlar.

"Seçim çalışmaları için gittiğim yerlerde ısrarla zorluyorum, özellikle bize hayır diyecek kişilerle konuşmak istiyorum. Görüş alışverişinde bulunalım, niye hayır diyorlar konuşalım diye. Bizim gördüğümüz hep çok pozitif ve sıcak bir karşılama. Özellikle bu son haftalarda yukarı yönlü trendin olduğunu görüyoruz... Arzumuz birinci turda bu işi bitirmek. Artık Türkiye seçimle ilgili oluşan doğal belirsizlikleri geride bırakıp önüne bakmak zorunda. Cumhurbaşkanımızın mitinglerine baktığınız zaman da herşeyi açıkça görüyorsunuz."