Dünya

Fransız oyuncu Judith Godrèche, ünlü yönetmeni kendisine tecavüz etmekle suçladı

08 Şubat 2024 07:39

T24 Dış Haberler

Fransız savcılar, oyuncu Judith Godrèche'in film yönetmeni Benoît Jacquot'yu tecavüzle suçlayarak şikâyette bulunmasının ardından bir ön soruşturma başlattı.

51 yaşındaki Godrèche, 77 yaşındaki Jacquot'yu 1986 yılında 14 yaşındayken kendisine tecavüz etmekle ve 1990'lara kadar "zorla" sürdürdüğü bir ilişkiyle suçladı.

Jacquot iddiaları ve suçlamaları "kesin bir dille" reddettiğini söyledi.

Godrèche kariyerinin ilk dönemlerinde, yönetmenin The Beggars (1987) ve The Disenchanted (1990) adlı iki filmindeki rolleriyle tanındı. Kısa bir süre önce Fransız Sinemasının İkonları adlı otobiyografik TV programında Benoît Jacquot ile olan ilişkisini isim vermeden dile getirdi.

Yakın zamanda sosyal medyada Jacquot'nun adını vererek, yönetmenin 2011 yılında bir ergenle olan ilişkisini anlattığı bir belgeseli izledikten sonra buna karar verdiğini söyledi. Le Monde gazetesine röportaj veren Jacquot, "Judith Godrèche'in iddialarını ve suçlamalarını kesin bir dille reddettiğini" söyledi.

Çarşamba günü AFP'nin ulaştığı Jacquot, gazetede yer alan sözlerinin arkasında olduğunu ve daha fazla konuşmak istemediğini belirtti.

Avukat Laure Heinich tarafından AFP'ye yaptığı açıklamada, Godrèche'in şikayetinin Paris'teki Çocuk Koruma Tugayı'na yapıldığı belirtildi.