Dünya

Fransa Çevre Bakanı, 'devlet kasasından lüks harcama' iddiaları üzerine istifa etti

François de Rugy iddiaları ilk değerlendirdiğinde "30 Euro'dan pahalı şarap içmem" demişti

16 Temmuz 2019 16:42

T24 Dış Haberler

Fransa'nın Enerji ve Çevre Bakanı François de Rugy, hakkında gündeme gelen 'lüks harcama' iddialarının ardından istifa ettiğini açıkladı. Rugy, istifa etmesine rağmen kendisi hakkında 'devlet kasasından lüks harcama, şatafat' haberleri yapan medya kuruluşu hakkında dava açacağını söyledi. 

François de Rugy hakkında 10 Temmuz'da Mediapart isimli internet sitesinde bir makale yayımlandı. Makalede, Rugy ve Gala isimli bir magazin dergisinde gazeteci olarak çalışan eşi hakkında "Kamu harcamalarını kullanarak kraliyet ailesi gibi yaşıyorlar, pahalı otellerde dostlarıyla lüks yemekler yiyorlar" gibi iddialar yer aldı. 

Facebook hesabı üzerinden istifasını yayımlayan Rugy, "Beni ve ailemi hedef alan bazı haberler geri adım atmama sebep oldu, bu sabah başbakana istifamı sundum" dedi ve Mediapart'a dava açtığını ekledi. 
Mediapart sitesi, Rugy ve eşinin Ekim 2017- Haziran 2018 arası yaptığı 10 lüks yemek davetinin kayıtlarına ulaştı. Siteye göre çiftin kişisel dostlarına ikram edilen şişelerce şarap ve şampanyanın devlet kasasından alındığı iddia edildi. 
 

"Bir şaraba 30 Euro'dan fazla harcamadım" 

Geçen hafta iddiaları değerlendiren Rugy, daha önce bir şaraba 30 eurodan daha fazla ödemediğini, şampanya 'baş ağrısı' yaptığı için içmediğini ve kabuklu deniz canlılarına alerjisi olduğu için ıstakoz yemediğini söyledi.