Dünya

Fransa'da, Rus aktivist Osechkin'e suikast girişiminde bulunuldu

20 Eylül 2022 10:54

Fransa'da sürgünde olan ünlü Rus mahkum hakları aktivisti pazartesi günü yaptığı açıklamada, kendisine yönelik Rus Federal Güvenlik Servisi'ni ve organize suçları sorumlu tuttuğu bir suikast girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Rus hapishanelerinde işkence ve tecavüz görüntülerinin yayınlandığı Gulagu.net internet sitesinin yöneticisi aktivist Vladimir Osechkin, yetkililer tarafından geçen yıl belirtilmemiş suçlardan arananlar listesine eklenmişti.

Osechkin, bağımsız gazeteci Yulia Latynina ile yaptığı röportajda, suikast girişiminin bir haftadan kısa bir süre önce Fransa’nın güneybatısındaki bir sahil kasabası olan Biarritz’de gerçekleştiğini iddia etti.

Teras korkuluğunda kendisine doğru hareket eden kırmızı bir nokta gördüğünü söyleyen aktivist, ailesinin ve kendisinin bu girişim hakkında uyarıldığını söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten Osechkin, ‘Federal Güvenlik Servis ve organize suçla yakından ilişkili adam’ olarak tanımladığı saldırganın tutuklanıp tutuklanmadığını açıklamadı ve olayla ilgili daha fazla ayrıntı veremeyeceğini söyledi.

Osechkin, soruşturmaya katkılarından dolayı Bulgar araştırmacı gazeteci Christo Grozev’e teşekkür etti.

Rus yetkililerden iddialarla ilgili bir açıklama gelmedi.