Dünya Basınında Bugün

Frankfurter Allgemeine Zeitung, Murat Yetkin'in medyadaki serüvenine tam sayfa ayırdı

"Politika hakkında yazacaksanız; politik atmosferin farkına varmalısınız”

21 Haziran 2019 18:03

T24 Dış haberler

Gazeteci- yazar Murat Yetkin, Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung’un bugünkü basımında yer aldı.

Yetkin’in gazetecilik hayatı ve yazı stili anlatılarak başlanılan yazıda, tecrübeli gazetecinin basılı gazete dünyasındaki siyasi baskıya ‘daha fazla dayanamayarak’ Hürriyet’teki işinden ayrıldığı ve internet üzerinden kendi kurduğu sitesinde ‘blogger’ olarak yazmaya devam ettiği belirtildi. Bir gazete sayfasını kaplayan yazıda; özellikle Türk gazeteciliğinin bulunduğu durum, medyanın değişimi ve gazeteciler üzerindeki baskıdan bahsedildi.

Belli bir süre İstanbul’da yaşadıktan sonra Ankara’ya taşınan Yetkin, ‘politika’ hakkında yazan bir gazetecinin yaşaması için en doğru yerin Ankara olduğunu söyledi. “Özellikle şu anki atmosferde, kimse telefon üzerinden konuşmak istemiyor. Yüz yüze bir sohbetteyse durum farklı, özellikle telefonları ayrı bir odada bıraktıktan sonra biriyle konuşmaya başladığında haberleri almaya başlıyorsun” diyen Yetkin Türkiye’de var olan korku atmosferine dikkat çekti. Yetkin, “Eğer ki, politika hakkında yazacaksanız; politik atmosferin farkına varmalısınız” değerlendirmesinde bulundu.

Yetkin'in dürüst ve gerçekçi yazı stili vurgulandı

‘Yetkinreport’ adlı kişisel blogunda yazan Yetkin, daha önce gazeteci olarak yaptıklarından farklı bir şey yapmadığını; olabildiğince çok kişiyle irtibat kurup bilgi ağı oluşturmaya çabaladığını, yorumlar topladığını ve sonuç olarak kendi izlenimden yararlanarak, mantık çerçevesinde örülmüş yazılar hazırlayıp ülkenin durumunu anlattığını açıkladı.

Yetkin, sadece doğruluğundan emin olduğu konuları yazdığını ve ne abartı ne de küçümseme eklediğini vurguladı.

23 Haziran’da gerçekleşecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimi hakkında uyarıda bulunan Yetkin, açıklanan bir seçim anketinde CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun %5 daha fazla oy alacağının görüldüğünü ve bu durumda iktidarın ülkenin nüfusunun neredeyse dörtte üçünü oluşturan, ekonominin merkezi konumundaki en büyük şehrini kaybetmiş olacağını hatırlattı. Yetkin, son olarak “Erdoğan’ın siyasi kariyerine İstanbul’dan başladığı da hesaba katıldığında, bu gelişmenin ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor” dedi.