Gündem

İBB'deki araç saltanatının fotoğrafı Yenikapı'da netleşiyor

T24'ün ulaştığı İBB kaynakları araç sayısının artacağını belirtti

05 Eylül 2019 08:27

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP döneminde yıllar boyunca ihtiyaç fazlası olarak kiraladığı arabalar Yenikapı Meydanı'nda sıralanmaya başlandı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara göre yüzlerce araç yan yana dizildi. T24'ün ulaştığı İBB kaynakları, sosyal medyadaki fotoğrafları doğruladı. İBB'den henüz arabaların tamamının konulmadığı için bir bilgilendirme yapılmadığı belirtilirken, araçların tamamı getirilince basının davet edileceği açıklandı.

İmamoğlu, 23 Haziran seçiminden önce gündem olan belediyenin makam araçlarıyla ilgili konuşmuş, ''Makam araçlarını bir araya toplayıp sergileyecek misiniz'' sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Ben, bir arada görmeyi severim. Parça parça uğraşamıyorum. Bir araya toplayıp bakacağız. Çaya şeker atmayı öyle bırakmıştım. Yıllar önce günde 20 çay içiyordum. Biri, '20 tane şeker biriktiriyorsun bir tabağa. Bir tabakta görünce ne kadar kötü' demişti. O gün şekeri bırakmıştım. Araçları bir araya toplayacağız. Belki de bizim canımızı sıkacak, moralimizi bozacak. Kullananlar bile, 'Yok ben kullanmadım, evime otobüsle gidiyorum' diyecek. Dolayısıyla o görüntüyü görmem lazım."

Araçların tamamı getirilmemiş

T24'ün sorusu üzerine açıklama yapan İBB kaynakları, sosyal medyadaki fotoğrafların doğru olduğunu açıkladı. İBB'den bilgilendirme için araçların tamamının beklendiği, araçların meydana çekilmesinin ardından da basının davet edileceği bildirildi. T24'e yapılan açıklamada, "Araçların tamamı konmadığı için bir bilgilendirme yapmadık. Arabaların meydana getirilişi tamamlanınca basını davet edeceğiz" dendi.

Açıklamanın pazar günü yapılması bekleniyor.

Canan Kaftancıoğlu: Bu sadece ufacık bir başlangıç

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından, "Bu sadece ufacık bir başlangıç" diye yazdı. "Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor" diyen Kaftancıoğlu, "Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul’a nefes aldırmaya devam ediyor" diye yazdı.

 

İşte sosyal medyada paylaşılan o fotoğraflar: