Dünya

Formula 1 efsanesi Gerhard Berger'in 28 yıl önce Grand Prix'de çalınan ferrarisi bulundu

Araç satışı ya da hırsızlık olayıyla ilgili olarak henüz tutuklanan olmadı

04 Mart 2024 15:21

T24 Dış Haberler

Formula 1 efsanesi Gerhard Berger'in San Marino Grand Prix'inde bir hırsızlık sonucu çalınan Ferrari'si 28 yıl sonra geri alındı.

Tahmini değeri 350 bin sterlin olan Testarossa F512M, Nisan 1995'te, Berger'in Grand Prix'de yarışmaya hazırlandığı sırada çalındı. Berger'in hırsızı fark ettiği ve çalmayı durdurmak için başarısız bir gayret gösterdiği bildirilmişti. 

Berger daha sonra kovalamak için bir arkadaşının VW Golf'ünü aldı, ancak süper otomobile yetişemedi.

Metropolitan Polisi, Berger'in Ferrari'sinin 28 yıldan uzun bir süre sonra bulunduğunu açıkladı.

Ocak ayında Ferrari'den Met'e, ABD'li bir alıcı tarafından Britanya'daki bir komisyoncu aracılığıyla satın alınan bir otomobilin kontrollerine ilişkin bir rapor iletildi. Aracın çalıntı olduğu ortaya çıktı ve Met'in Organize Araç Suçları Birimi'nden memurlar, aracın Berger'e ait olduğunu tespit etmek için dünya çapında araştırma yürüttü.

Çalındıktan kısa bir süre sonra Japonya'ya gönderilen Ferrari'nin izi sürüldü ve Met görevlileri Britanya dışına satışını durdurmak için araca el koydu.

Soruşturmayı yürüten Polis Memuru Mike Pilbeam, "350 bin sterlin değerindeki çalıntı Ferrari 28 yıldan uzun bir süredir kayıptı ve biz sadece dört gün içinde izini bulmayı başardık" dedi.

Araç satışı ya da hırsızlık olayıyla ilgili olarak henüz tutuklanan olmadı.