Spor

Formula 1'e Suudi Arabistan ayarı; 74 yıllık gelenek bozuldu!

09 Mart 2024 21:00

T24 Spor

Formula 1 (F1), 74 yıllık tarihi boyunca ana yarışları hep Pazar günlerine sakladı. Bir ritüel olarak F1 yarışı, diğer spor dallarının aksine her zaman pazar günü gerçekleştiriliyor. Antrenman turları cuma günü yapılırken, sıralama turları ise cumartesi günü gerçekleştiriliyor.

2024 F1 sezonu, geçen hafta (2 Mart) yapılan Bahreyn Grand Prix'si (GP) ile başladı. Max Verstappen'in galibiyetiyle sonuçlanan yarış normalin dışına çıkılarak Cumartesi günü koşulmuştu. Sezonun ikinci yarışı Suudi Arabistan GP'nin de Cumartesi günü yapılması, normalde Pazar günleri koşulan F1 yarışlarının neden bir gün geri çekildiği sorularını akıllara getirdi.

Suudi yetkililerin başvurusu üzerine Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde koşulan yarış Ramazan ayına uyum sağlamak için bir gün erkene alındı.

Kurallara göre iki yarış arasında en az 7 gün olması gerektiği için, geçen hafta Bahreyn GP de bir gün öne çekildi. Dolayısıyla Bahreyn ve Suudi Arabistan GP hafta sonlarında; pist üstü çalışmaları Perşembe günü başladı, sıralama turları Cuma günü yapılırken yarışlar ise Cumartesi koşuldu.

TIKLAYIN | FIA Başkanı, Erdoğan ile görüşmesini detaylandırdı: Formula 1, Türkiye'ye dönebilir