Ekonomi

Ford Otosan, uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı

Şirketten yapılan açıklamada, 2040 yılında satılan tüm araç gruplarının sıfır emisyonlu olma hedefi koyulduğu belirtildi

26 Ağustos 2022 15:57

Ford Otosan, sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı. Bu kapsamda şirket, yakın gelecekte satacağı araçlarda sıfır emisyon, tesislerinde, tedarikçilerinde ve lojistik hizmetlerinde karbon nötr olma yolunda hedeflerini belirledi.

Şirketten yapılan açıklamada, Ford'un binek araçlarda 2030, hafif ve orta ticari araçlarda 2035, ağır ticari araçlarda ise 2040 itibarıyla sadece sıfır emisyonlu araç satışı hedeflediği belirtildi. Açıklamaya göre şirket, 300'den fazla tedarikçisinin de 2035 senesinde karbon nötr haline getirmeyi hedefliyor.

Sıfır atık taahhüdü

Ford'dan yapılan açıklamada atık ve döngüsel ekonomi konusunda 2030 yılına kadar operasyonlarındaki düzenli depolama alanlarında sıfır atık politikası ile ilerleyeceği tahhüt edildi. 

Şirket Gölcük, Yeniköy ve Eskişehir’de ortaya koyacağı geri kazanım projeleri ile tesislerinde araç başı temiz su kullanımını 2030’a kadar yüzde 40 oranında azaltma hedefini açıkladı.

Sürdürülebilirlik alanındaki bir diğer hedefi ise kadın çalışan oranlarına koyan Ford, 2030 yılında tüm yönetim pozisyonlarındaki kadın oranını yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediğini açıkladı.

"Küresel sorunlar tüm dünyayı değişime zorluyor"

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt şu ifadeleri kullandı:

Karşı karşıya olduğumuz küresel sorunlar tüm dünyayı değişime zorluyor. Kolektif akılla şekillenen sürdürülebilir yaklaşımlarla beraber somut aksiyonlara her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Bugün ortaya koyduğumuz sürdürülebilirlik hedefleriyle de çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında uzun vadeli yol haritamızı paylaşarak, tedarikçilerimiz ve bayilerimizle de birlikte bu ihtiyaca yönelik bir hareket başlatıyoruz."