Ekonomi

Ford Otosan, elektrikli kamyonunu Hannover’de tanıttı

Ford Otosan, yüzde 100 elektrikli kamyonunu Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda tanıttı

19 Eylül 2022 14:59

Ford Otosan, Ford E-Transit ve E-Transit Custom’ın ardından yüzde 100 elektrikli kamyonunu Hannover’de düzenlenen Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Ford Otosan’ın sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, Ford Trucks 2030 yılında Avrupa satışlarının yüzde 50’sini sıfır emisyonlu araçlardan sağlamayı, 2040’da ise tüm operasyonlarında sattığı araçların tamamının sıfır emisyonlu olmasını hedefliyor.

Transit Custom'ın seri üretiminin 2023'te Ford Otosan'ın Kocaeli'ndeki Yeniköy fabrikasında başlayacağı belirtildi.

Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, Bu yıl Temmuz ayında Romanya’daki Ford Craiova fabrikasını satın alarak şirketin üretim operasyonlarını binek araçları kapsayacak şekilde genişlettiklerini belirterek, Türkiye’deki elektriklenme yolculuğunu Romanya’da da devam ettireceğini ifade etti.

Özyurt şu değerlendirmelerde bulundu:

“ Bugün yüzde 100 elektrikli kamyonumuz ile yine bir ilki başarmanın ve inovatif teknolojilerimizi sizlere sunmanın gururunu yaşıyoruz.”

"2040’ta tüm operasyonlarımızda portföyümüzün sıfır karbon emisyonlu araçlardan oluşmasını hedefliyoruz"

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan ise şöyle konuştu:

"2030’da Avrupa’daki satışlarımızın yarısının sıfır emisyonlu araçlardan sağlamayı 2040’ta tüm operasyonlarımızda portföyümüzün sıfır karbon emisyonlu araçlardan oluşmasını hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için de bugün ürün geliştirme ve mühendislik yetkinliklerimizin sonucu olan   Ford Trucks’ın ilk elektrikli kamyonu ile karşınızdayız.”

Bakım maliyetlerini 3'te iki oranında azaltması bekleniyor

Şirketten yapılan açıklamada elektrikli kamyonun içten yanmalı motorlu araçlara göre enerji maliyetini yarı yarıya düşürdüğü, benzer bir avantajın da bakım maliyetlerinde de etkili olduğu açıklandı. Şirketin bildirdiğine göre söz konusu aracın bakım maliyetlerini de 3'te 2 oranında azaltması bekleniyor..