Spor

Depreme Hatay'da yakalanan Fode Koita: İki dakika bir saat gibi geçti

08 Şubat 2023 12:14

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Hatayspor ile karşılaşan Kasımpaşa, 1-0 kaybedilen maçın ardından geceyi Hatay'da geçirdi. Sabah 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme Hatay'da yakalanan Kasımpaşalı futbolcu Fode Koita yaşadıklarını Fransız basınına anlattı.

İki dakika bir saat gibi geçti

Hatay'da kaldıkları otelde depremi yaşayan Koita, Fransız basınına yaptığı açıklamada "Şiddetle yatağın dışına savruldum. Böyle feci bir şekilde uyanmak beni panikletti çünkü ne olduğunu hemen anlayamadım. Sonrasında her şeyin hareket etmekte olduğunu gördüm, nihayetinde bunun bir deprem olduğunu fark ettim. O iki dakika bir saat gibi geçti" dedi.

Binamızın sağlam olması şansımızdı

Düşen nesnelerden korunmak için bir masanın altına girdiğini ve ardından elbiselerini giyerek takım arkadaşlarının yanına gittiğini aktaran Koita "Mümkün olduğunca çabuk dışarı çıkmamız gerektiğinin farkındaydık çünkü artçı sallantılar da oluyordu. Bulunduğumuz binanın gerçekten sağlam olması ve yıkılmaması bizim şansımızdı. Aşağıya indiğimizde otobüse geçtik. Üşüyenler vardı çünkü sağlam bir şekilde giyinecek zamanları olmamıştı" şeklinde ifade etti. (Milliyet)