Kültür-Sanat

Flört'ten yeni albüm: Bize Özel

"Bize Özel", Arpej Yapım etiketiyle 4 Haziran 2021 tarihinde tüm dijital platformlarda yayınlanacak

01 Haziran 2021 12:13

Rock müzik grubu Flört, 2017 yılında yayınladığı "Bambaşka" albümünün ardından yeniden dinleyicilerle buluşacak. Kurucu üyeler Ozan Kotra, Ata Akdağ, Çağatay Kehribar ve gruba geçtiğimiz yıl katılan davulcu Bülent Ay’dan oluşan Flört’ün 8. stüdyo albümü "Bize Özel", Arpej Yapım etiketiyle 4 Haziran 2021 tarihinde tüm dijital platformlarda yayınlanacak.

Albümde, politik göndermeler, bireysel ruh halleri, aşka ve dostluğa dair hikâyeler ve Anadolu’dan göç gibi çok çeşitli temaların işlendiği şarkı sözleri yer alırken, albümde yer alan şarkıların söz ve müzikleri, enstrüman çalımları ve düzenlemeleri gruba ait. Grup albümde aynı zamanda prodüktörlük görevini de üstlendi.

Flört üyeleri tarafından, melodik açıdan bugüne dek en çok yerlilik içeren albümleri olarak görülen "Bize Özel" analog teknolojiyle kaydedilirken, müzik endüstrisinde en yüksek standart olan 2 inç analog bant kullanıldı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Flört grubu üyeleri, "Bize Özel" albümünün üretim ve sound açısından geçmişle bugünü yetkinlikle birleştiren bir çalışma olduğunu belirterek, "Pandemi döneminde canlı performansların son bulması, Flört üyelerinin tamamen albüm kaydına konsantre olmasını sağladı. Uzun ve özenli bir çalışma ortamı sonucu tüm grubu tatmin eden bir olgunluk dönemi albümü çıktı ortaya. Analog kaydın sıcaklığı, 60’lı ve 70’li yıllarda üretilmiş analog synthesizer’ların kattığı atmosfer ve grubun çok önem verdiği polifonik vokal anlayışı ‘Bize Özel’ albümünü oluşturan en önemli unsurlar arasında. Albüme adını veren ‘Bize Özel’ şarkısı baştan sona üç sesli vokal tekniği ile söylenmiştir" ifadelerini kullandı. 

Bay Papağan Stüdyosu’nda kaydedilen albümün miksini, aynı zamanda miks mühendisi olan Çağatay Kehribar üstlendi. Mastering ise Çağlar Türkmen tarafından yapıldı. Kapak fotoğrafını Hakan Çokgezen’in çektiği, grafik tasarımını Ahmet Terzioğlu’nun üstlendiği ‘Bize Özel’ albümünün plak formatında yayınlanması için de hazırlıklar tamamlandı.

Flört - "Bize Özel" Şarkı Sıralaması şöyle:

  1. Yol Aldım
  2. Kehribarım
  3. Yalanlar
  4. Kolay mı Sanki
  5. Kutup Ayısı
  6. Hayırdır Birader
  7. Sivas’tan Çıkmış Yola
  8. Durmadan
  9. Senden Kalan
  10. Bize Özel