Medya

Fırtınada zarar gören AFAD binasını ve depremde yarıklar oluşan TAG Otoyolu'nu yapan şirketle ilgili haberlere erişim engeli

15 Mart 2023 07:27

T24 Haber Merkezi

Geçen yıl Ankara'daki fırtınada zarar gören AFAD binasını ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yarıklar oluşan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nu yapan Silahtaroğlu İnşaat'la ilgili haberlere erişim engeli getirildi.

Erişim engeli kararı, Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat'ın avukatının İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurması sonucu alındı. 

Şirketin avukatı, haber ve sosyal medya paylaşımlarında, "Uygun düşmeyen, tahrik edici, yalın bir okuyucuda husumet ve kuşku yaratıcı dil ve ifade kullanılmak suretiyle müvekkilinin kişilik haklarına saldırı teşkil eden, haber verme biçimi ile uyuşmayan, eleştiri sınırlarını aşan ifade ve haber verme hürriyetine mütecaviz paylaşımlarda bulunulduğunu, eleştiri sınırının aşıldığını" savundu. 

Hâkimlikçe talep, haklı bulunurken, T24'ün de arasında olduğu 23 içerik engellendi. 

Aynı şirkete iki günde 3,1 milyar TL’lik iki ihale verilmesine de erişim engeli

Öte yandan duyuru yapılmadan düzenlenen İzmir’deki yol yapım ve Sabiha Gökçen Havalimanı 3. Etap İşler Yapım ihaleleri için özel olarak davet edilen Silahtaroğlu İnşaat ve ortaklarına iki günde toplam 3 milyar 149 milyon liralık ihale verildiği haberine de erişim engeli getirildi.