Gündem

Fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için hedef 1 milyon çocuk

Hepsiburada, Bir Gülüş Yeter projesini tüm ülkeye yaygınlaştırmayı hedefliyor

26 Aralık 2023 09:30

Hepsiburada, 2022 yılında çocukların gülüşlerinden ilham aldığı “Bir Gülüş Yeter” projesini AÇEV, İhtiyaç Haritası ve Yarına Umut Ol Derneği iş birliği ile hayata geçirdi. Projeyi, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının Nitelikli Eğitim ve Eşitsizliklerin Azaltılması amaçları ile bağlantılı bir şekilde yürüten Hepsiburada, 2023 yılı Sürdürülebilir İş Ödülleri “Sosyal Etki” alanında da Bir Gülüş Yeter projesi ile ödüle layık görüldü.

Proje kapsamında Hepsiburada, Türkiye’nin dört bir yanındaki köy okullarında okuyan çocuklara binlerce nitelikli kitap, kırtasiye ve oyuncak armağan ederken çeşitli sosyal etkinlikler ve eğitici atölyelerle de çocukları buluşturmaya devam ediyor.

Yarattığı sosyal fayda ve psikolojik destek ile aileleri ve öğretmenleri de kapsayarak geniş bir faydalanıcı gruba ulaşan Hepsiburada, dönem dönem müşterilerini, çalışanlarını, marka yüzlerini ve iş ortaklarını da bu sosyal fayda projesine dahil etti.

Hepsiburada bugüne kadar, kitap, kırtasiye ve oyuncaklara erişmekte zorluk yaşayan çocukların yaşadığı fırsat eşitsizliğini en aza indirme hedefiyle, toplamda 71 ilde, 200’den fazla okuldan 35 binin üzerinde çocuğa ulaştı. Hepsiburada, Bir Gülüş Yeter projesini tüm ülkeye yaygınlaştırmayı ve 1 milyon çocuğun gülüşüne ortak olmayı hedefliyor.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından projenin odağına deprem bölgesindeki çocukları ve ailelerini alan Hepsiburada, bölgede gerçekleştirdiği çalışmalarla depremden etkilenen çocuklara dokunacak "Bir Gülüş Yeter" projesi kapsamında bölgedeki çocuklar için farklı illerde gerçekleştirdiği çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları ile bugüne kadar bölgedeki 3000'den fazla çocukla buluştu.

Bu doğrultuda Hepsiburada, “Bir Gülüş Yeter” projesi kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Hatay ve Gaziantep’te hazırladığı etkinlikler ile başladı. Hepsiburada, Hatay ve Gaziantep’te kurduğu etkinlik alanlarında çocukları ağırlarken, çocuklar gerçekleştirilen eğitici atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler ile hem eğlenip hem öğrendiler.

Sivil Toplum Kuruluşları işbirlikleri ile eğitici atölyelerden, sanatsal aktivitelere birçok etkinlikle buluşan çocuklar interaktif oyunlar ve film gösterimleri ile keyifli vakit geçirdiler. Sıfır atık ve drama atölyeleri, rüzgar gülü ve mozaik yapımı, yüz ve resim boyama, dev satranç, sek sek, halat çekme, çuval yarışı gibi oyunlarla eğlenen çocuklara 23 Nisan ruhuna uygun çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Hepsiburada deprem bölgesindeki Bir Gülüş Yeter etkinliklerine merkeze ulaşılması güç olan 6 köy ziyareti ile devam etti.

Son etkinliğini ise 1 Ekim Dünya Çocuk Günü’nde Adıyaman’da gerçekleştiren Hepsiburada Adıyamanlı çocuklarla bir araya geldi.

Deprem bölgesi ziyaretlerinin yanı sıra Hepsiburada, Kahramanmaraşlı 18 çocuğu Ağustos ayında Türkiye-Ukrayna basketbol milli maçını izlemeleri için İstanbul’da ağırladı. Hepsiburada organizasyonu ve Valilik onayı ile Kahramanmaraş’tan İstanbul’a gelen 18 öğrenci ve öğretmenleri, önce profesyonel rehber anlatımıyla Boğaz’da tekne turu gerçekleştirdi. Öğrenciler tekne turunun ardından, milli takımı desteklemek üzere Sinan Erdem Spor Salonu’na geldiler ve Hepsiburada’nın Türkiye Basketbol Federasyonu ile gerçekleştirdiği sponsorluk anlaşması kapsamında Erkek Basketbol A Milli Takımımızın Ukrayna ile gerçekleştirdiği milli maçta Sinan Erdem Spor Salonu’nda yerlerini alarak Milli Takımımızı desteklediler. A Milli Basketbol Takımımızın maçını ilk kez canlı izleyen Kahramanmaraşlı öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmazken, Milli Takımımızın Ukrayna karşısında aldığı galibiyetle coşkuları bir kat daha arttı. Öğrenciler, Hepsiburada CEO’su Gökçetekin ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile de tanışma fırsatı yakaladılar. Öğrenciler, projenin ikinci gününde ise Legoland’i ziyaret etti. 

 "Yarınlara Söz" projesiyle gençlerin eğitimine destek 

Hepsiburada, gençler için yeni fırsatlar sağlamak, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak ve hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amaçları doğrultusunda başlattığı ve “Yarınlara Söz” adını verdiği çatı altında gençler için çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyor.

“Yarınlara Söz” projesinin ilk fazında depremden etkilenen gençlerin eğitim hayatına destek olan Hepsiburada, SistersLab (Bilimde ve Teknolojide Kadın Derneği) işbirliğiyle, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan ve Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel seçilen 100 gence bir yıl boyunca e-ticaret, girişimcilik ve pazarlama alanlarında eğitimler veriyor. Programa katılan öğrenciler, uzman eğitmenler tarafından verilen online derslerle hem teorik hem de pratik bilgiler edinirken, aynı zamanda iş fikirlerini geliştirmeye ve bu alanlarda kariyerlerini inşa etmeye imkan buluyorlar. E-ticaretin temel ilkelerini öğrenerek aynı zamanda girişimcilik yolculuğuna atılmak için gerekli temel yetkinlikleri kazanan öğrenciler öte yandan Excel, Python, HTML & CSS, E-Ticarette Veri Bilimi ve Finansal Okuryazarlık, mülakat teknikleri, Linkedin kullanımı ve özgeçmiş hazırlama gibi iş hayatına hazırlanmalarına destek olacak olan 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştiriyorlar.

Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler imzalı katılım belgesi almaya hak kazanırken aynı zamanda Hepsiburada bünyesinde yer alan mentorluk ve staj imkanlarından da faydalanabilecekler.