Dünya

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in uyuşturucu testi negatif çıktı

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, katıldığı bir partide dans ederken çekilen görüntüleri üzerine gündem olmuştu

22 Ağustos 2022 20:11

T24 Dış Haberler

Katıldığı bir partide dans ederken çekilen görüntüleriyle gündem olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in uyuşturucu testinin sonucu 'negatif' çıktı. 

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, katıldığı partide arkadaşlarıyla alkol aldığını vurgulayarak uyuşturucu kullanmadığını belirtmişti. Başbakan Sanna Marin, "Son günlerde, uyuşturucu kullanılan bir alanda bulunduğuma veya kendim uyuşturucu kullandığıma dair kamuoyunda oldukça ağır suçlamalar oldu. Bu suçlamaları çok ciddi buluyorum ve kendi yasal korumam ve şüpheleri ortadan kaldırmak için uyuşturucu testi talebini haksız bulmama rağmen, bugün bir uyuşturucu testi yaptırdım" diyerek uyuşturucu testi yaptırdığını açıklamıştı. 

Başbakan Sanna Marin'in, şüpheleri açıklığa kavuşturmak için yaptırdığı uyuşturucu testinden negatif sonuç geldi. Başbakan Sanna Marin'in özel danışmanı, Marin'in idrar örneğinde kokain, amfetamin, esrar ve opioidler gibi çeşitli uyuşturucuların varlığının araştırıldığını belirterek, "Test kapsamlı bir uyuşturucu testiydi. Testin nasıl yapıldığını biz seçmedik" dedi. 

Başbakanlık, "19 Ağustos 2022'de Başbakan Sanna Marin'e yapılan uyuşturucu testine uyuşturucu mevcudiyeti saptanmadı" açıklamasını yaparak, sonucun bir doktor tarafından imzalandığını ekledi.

Ayrıca yapılan uyuşturucu testinin masraflarının Başbakan Sanna Marin tarafından ödeneceği de dile getirildi. 

Ne olmuştu? 

Başbakan Marin’in, milletvekili Ilmari Nurminen ve TV sunucusu Tinni Wikström, şarkıcı Alma, YouTuber Ilona Ylikorpi ve radyo sunucusu Karoliina Tuominen ile dans edip şarkı söylediği videolar sosyal medyada yayımlanmıştı.

Marin’in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Finlandiyalı Milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter hesabında; Marin’i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırmıştı. 

TIKLAYIN: Finlandiya Başbakanı Marin sızan parti görüntülerinin ardından uyuşturucu testi yaptırdı; geceyle ilgili merak edilenleri anlattı

TIKLAYIN: Parti videolarıyla gündem olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, uyuşturucu testi yaptırdı

TIKLAYIN: Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in parti görüntüleri sosyal medyada gündem oldu

TIKLAYIN: “Uyuşturucu testi yaptırmalı”: Finlandiya, Başbakan Sanna Marin'in parti videosunu tartışıyor