Gündem

Fincanları tükürerek temizleyen kahvecinin ifadesi ortaya çıktı

İşyeri kapatıldı, kahveci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

14 Şubat 2024 09:12

Edirne'deki bir alışveriş merkezinde kahve satışı yapan işletmeci, fincanları tükürerek temizlerken yakalandı. Tepki çeken olayın ardından ekipler çalışma ruhsatı da olmayan iş yerini mühürledi. Gözaltına alınan ve çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan işletmecinin ifadesi ortaya çıktı.

Edirne'de bir işletmeci fincanları tükürerek temizledi. Bir alışveriş merkezinde kahve satışı yapan dükkanda, işletmeci H.Z.'nin fincanları tükürerek temizlediği görüntüler, yabancı bir turist tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Tepki toplayan görüntüler üzerine Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. İş yerine giden Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı denetim birimi ve zabıta ekipleri, işletmenin çalışma ruhsatının olmadığını tespit etti. Hijyen ve sağlık kurallarına uymayan ve çalışma ruhsatı bulunmayan iş yeri mühürlendi.

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Sosyal medyada yer alan olumsuz paylaşımlar ve belediyeye yapılan ihbarlar sonucunda durumun tespit edilmiştir. Gerekli müdahalenin yapılması için alışveriş merkezinde faaliyet gösteren kahveci dükkanına Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı iş yeri denetim birimi ve zabıta ekiplerinin gittiği kahve dükkanının hijyen ve sağlık koşullarına uymadığı, iş yeri çalışma ruhsatı olmadığı tespit edildiği, faaliyeti durdurulmuştur" denildi.

Kendini böyle savundu: O bardakla kahve satışı yapmamış

İşletmeci H.Z. hakkında kamu sağlığına karşı işlenen suçlar kapsamında başlatılan soruşturma sonrası Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüpheliyi gözaltına aldı. H.Z'nin, ifadesinde, görüntülere yansıyan bardakların dekor amaçlı olduğunu, söz konusu bardakla kahve satışı yapmadığını söylediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan işletmeye 7 Ocak 2022'de ruhsat verildiği ancak kısa süre önce el değiştirdiği, dükkânı alan H.Z.'nin çalışma ruhsatı için belediyeye başvurmadığı öğrenildi.