Magazin

Filiz Akın: Seyirci bizi insanüstü varlık gibi görürdü, bizim dönemimizde gizem vardı

"Yoğun bakım ünitesindeyken hayatın provası olmadığını anladım"

10 Mart 2019 10:38

Yaklaşık 42 yıldır hiçbir filmde yer almayan Yeşilçam aktrislerinden Filiz Akın, oyunculuk yaptığı dönemde başka eğlence olmadığı için seyircide acayip bir tiryakilik yarattıklarını söyledi. "Bizleri normal yaşamımızdaki halimizle bilmedikleri ve gerçek sesimizi duymadıkları için bizleri insanüstü varlıklar gibi görüyorlardı" diyen Akın, "Gizem ve ulaşılmazlık vardı" dedi.

Posta'dan Alev Gürsoy'un sorularını yanıtlayan Akın, özel hayatlarını herkesin gözü önünde yaşamadıklarını belirterek günümüzü şu sözlerle eleştirdi:

"Bugünkü gibi güce ve paraya tapılmıyordu. Bütün o masumiyet yıllarında seyirciler; büyük aşkları, romantizmi, satın alınamayacak gururu, mahalle dayanışmasını, sevginin gücünü, çile çekmeyi, eski İstanbul’un güzelliğini hep bizimle yaşıyordu. Bütün büyü televizyonun gelişiyle bozuldu. Bizim dönemin şartları olmadığı için artık efsane yaratmak çok zor"

15 yıl önce kanser tedavisi gördüğünü ve zor günler geçirdiğini söyleyen Akın, o günleri şöyle anlattı:

"Tedavi çok ağır olduğundan metabolizmam hasar gördü. Ses tellerim zarar gördüğü için birkaç sene sesim karga gibi çıktı.Kulaklarım da ağır işitmeye başladı.İki sene önce aort damarımın tehlikeli ölçüde tıkalı olduğu ortaya çıktı. İlerleyen enfeksiyon kulak zarını da delip beynime doğru ilerleyince yüz felci oldum.Bir dizi operasyon geçirdim.Depresyona girmiştim ve yemek yiyemediğim için mamalarla beslendim. Anlayacağınız eşime, oğluma ve etrafımdaki sevenlerime baş belası oldum."

Yoğun bakım ünitesindeyken bile hayaller kurduğunu ifade eden Akın, "Kendime başka bir dünya kurdum. Hayatın provası olmadığını anladım" dedi. 2004 yılından beri gözlemlerini ve tecrübelerini yazdığını söyleyen Akın, tüm notlarını ‘Hayatın Provası Yok’ adı altında topladığını açıkladı.